El Ple aprova reduir en un 90% la taxa de llicència d’obres de reforma

pleno_de_progresoEl Ple aprova reduir en un 90% la taxa de llicència d’obres de reforma

 També congela l’IBI per als particulars i aplica criteris d’equitat en els immobles amb activitat comercial.

El Ple ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics, la modificació de les ordenances que regulen les taxes que l’Ajuntament de València aplicarà per la prestació de diferents servicis durant l’exercici 2016. Segons este acord, que contempla reduccions com la del 90 per cent de la Taxa per Actuacions Urbanístiques o Llicència d’Obres per a la rehabilitació i reforma d’habitatges, “el Consistori impulsa el sector de la construcció i un model de ciutat sostenible que creix cap a l’interior sense afectar a l’horta”.

L’equip de govern ha impulsat esta modificació de les ordenances fiscals, que també implica la reducció d’un 10% de les taxes dels Mercats i Mercats ambulants “amb la finalitat de fomentar el comerç local”, o l’eliminació d’este tribut per als rodatges cinematogràfics que promocionen la ciutat.
En la seua intervenció, l’alcalde de València , Joan Ribó, ha explicat que els objectius d’esta modificació són mantenir les taxes que afecten als veïns amb una sèrie de bonificacions realitzades, dintre dels marges que permet la legislació tributària vigent, per a impulsar: la protecció del medi ambient, el foment econòmic i de l’ocupació i l’equitat tributària.

En el debat previ a l’acord d’esta modificació, el portaveu del grup Ciutadans, Fernando Giner, ha suggerit que el govern municipal podria suprimir la taxa que els bancs han d’abonar per ocupació de la via pública amb caixers, a les dues entitats valencianes, així com a aquelles que opten per no cobrar comissions. Joan Ribó, ha indicat que caldria estudiar la legalitat d’eixes mesures i ha explicat que esta taxa ha sigut objecte d’un increment del 33%, per l’actualització dels valors cadastrals.

Després de l’aprovació d’estos tributs, el Ple ha debatut i aprovat les modificacions de les ordenances reguladores de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) amb el vot en contra de l’oposició.

El regidor delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, ha explicat que per a la ciutadania la quota de l’IBI serà la mateixa. De fet, el tipus de gravamen descendirà del 0,886% al 0,806% per a compensar l’increment dut a terme pel govern central del coeficient d’actualització dels béns immobles de naturalesa urbana que està previst incorporar al projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016.

L’equitat tributària que l’Ajuntament aplicarà a l’hora de recaptar l’IBI consisteix en l’aplicació d’un tipus de gravamen diferenciat per a tots aquells immobles d’alt valor cadastral que no siguen d’ús residencial ni sanitari, ni tinguen caràcter benèfic o cultural. Este increment de l’IBI s’adoptarà d’acord amb allò que ja apliquen les grans ciutats com Madrid, Barcelona, Sevilla, Saragossa, Màlaga i Bilbao.

L’equitat també s’aplicarà a l’hora d’aplicar este impost a les famílies nombroses però tal com ha aclarit Ramón Vilar, “a cap família nombrosa que tinga ja reconeguda una reducció se li va a llevar. Només s’aplicaran les noves bonifacions a aquells contribuents que les sol·liciten a partir de 2016”.
Entre les noves reduccions fiscals es troba una rebaixa del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) dels habitatges que demostren que aprofiten energies alternatives o del 75% de l’impost sobre vehicles en el cas que estos siguen elèctrics o híbrids.

Respecte a este últim impost, els turismes de nova matriculació que utilitzen com a carburant gasolina sense plom, tindran una bonificació del 30%, mentre que s’incrementaran les tarifes per als vehicles de major potència, i es limitaran les bonificacions per vehicle històric a un sol vehicle per contribuent.

En matèria d’ajornaments i fraccionaments, s’ampliaran els trams de deute ajornable i fraccionable i els terminis màxims de pagament. El termini màxim previst per al pagament de deutes d’entre 350 i 1.350 euros s’àmplia de 3 a 6 mesos i el termini màxim previst per al pagament de deutes de més d’1.350 euros i fins a 6.000 euros s’amplia de 6 a 9 mesos, “amb la finalitat de flexibilitzar el pagament per als veïns amb majors dificultats econòmiques; l’Ajuntament vol que se li paguen els deutes, però no ofegar ningú”.
Finalment, el termini màxim ajornable s’amplia de 24 mesos a 36 quan es tracta de deutes de més de 180.000 euros, propis d’empreses.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.