728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El Pont de Fusta tindrà carril bici

València Noticies | Redacció.- El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat que en les pròximes setmanes es durà a terme una actuació integral en la zona de les torres dels Serrans que consistirà, entre altres, en la creació d’un carril bici al pont de Fusta que proporcionarà a les bicicletes un carril exclusiu en la calçada i que connectarà el tram del carrer d’Almassora amb el futur tram de l’anell ciclista.

 Grezzi ha explicat que al mes d’abril començaran unes obres de reparació de la calçada al carrer dels Serrans, ja que moltes de les rajoles es troben en un estat deficient a causa del trànsit rodat. “Es tracta d’una zona repleta d’edificis històrics i d’un alt valor patrimonial i que, per tant, repararem i convertirem en un espai segur, de gaudi i de qualitat per a les persones”, ha dit Grezzi.

El Pont de Fusta.
image-347179

Tal com ha explicat el regidor, una vegada que el trànsit quede restringit a conseqüència de les obres de reparació ja no es tornarà a obrir i quedarà de pas exclusiu per a residents i, en un horari determinat, per a l’accés a les zones de càrrega i descàrrega. “En col·laboració amb les empreses transportistes i amb els comerciants de la zona estem en procés d’acordar les condicions sobre l’accés dels vehicles comercials a este espai”, ha detallat Grezzi.

Així, el carrer dels Serrans serà de preferència per a vianants i per a ciclistes, tot i que estos últims hauran de respectar el trànsit dels vianants, que tindran preferència perquè es tracta d’una zona de vianants.

Com ja s’ha anunciat, el carrer dels Serrans canviarà el sentit de la direcció que té actualment amb l’objectiu d’evitar al màxim el pas del “trànsit oportunista”, i això farà que el carril del pont de Fusta que dona accés directe a este carrer ja no tinga sentit, circumstància que la Regidoria de Mobilitat Sostenible aprofitarà per a dotar-lo d’un nou carril bici d’ús exclusiu per a esta modalitat de transport.

“En total hi ha 630 places d’aparcament de garatges privats a l’àrea on s’efectuarà l’actuació, raó per la qual el carrer dels Serrans serà d’eixida per als veïns i veïnes. No obstant això, no s’espera un trànsit significatiu per este motiu”, ha assegurat Grezzi.

Grezzi ha destacat que esta mesura respon en una part al projecte que ha sigut seleccionat pels veïns i veïnes de Ciutat Vella en els pressupostos participatius de “limitar l’accés de vehicles al barri del Carme” i que, ara, caldrà encetar els processos de licitació dels sistemes de control de l’accés, ja siga vigilància a través de càmeres que enregistren les matrícules o a través de bol·lards pivotants en els accessos a la zona del carrer dels Serrans, on es durà a terme ara l’actuació.

D’altra banda, el regidor de comerç, Carlos Galiana, ha comentat que “esta actuació beneficiarà d’una manera molt positiva el comerç de la zona i revitalitzarà l’espai dels Serrans amb l’afluència de més persones i, per tant, de més clients per als negocis d’este carrer tan emblemàtic de la ciutat”.

Canvis de sentit

S’inverteix el sentit del carrer dels Serrans, amb excepció de les bicicletes, que podran circular en doble sentit. Alhora, s’inverteix el sentit del carrer del Salvador per a facilitar l’accés a esta zona des de la ronda.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.