El PP de València denuncia que l’alcalde Joan Ribó va pagar amb fons públics un viatge a la Corunya

El portaveu popular anuncia que portaran a la Fiscalia els 7.000 euros que va costar assistir a un acte que consideren de precampanya

Lalcalde-Valencia-Economia-ZIPI-EFE_1524457689_26766588_651x366
image-328461
Agencias El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de València ha denunciat que l’alcalde,Joan Ribó, va utilitzar fons públics per assistir a un acte de “precampanya” celebrat a la Corunya, i ha anunciat que portaran a la Fiscalia aquestes despeses de més de 7.000 eurosper si constitueixen una il·legalitat.

Així ho ha revelat en un comunicat aquest divendres el portaveu del PP, Alfonso Novo, qui ha explicat que aquestes despeses incloïen bitllets d’avió, dietes, pernoctacions i manutenció i van ser carregats a diferents partides municipals i a la Fundació Inndea, també dependent de l’Ajuntament.

L’acte es va celebrar els dies 27 i 28 de novembre a la Corunya amb l’assistència de la regidora de Compromís, Gloria Tello, i els regidors de València en comú –el partit pròxim a Podem– Jordi Peris, María Oliver i Roberto Jaramillo, a més del propi Ribó, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació.

Novo ha assegurat que aquest esdeveniment va ser actes de partit “com així ho recull la premsa gallega aquells dies” i que en ells van participar “solament representants municipals de partits afins a Podem i Compromís”, les despeses dels quals es van pagar amb diners públics “en el cas de Ribó i la resta de regidors”.

El portaveu popular al·lega que es tractava d’un acte de precampanya atès que en ell només van participar representants de les ciutats governades per Podem o altres partits afins com és el cas de Santiago de Compostel·la, Badalona, Barcelona, Saragossa, la Corunya, Pamplona, Madrid, Cadis i València, i ha argumentat que si haguessin estat actes institucionals, s’haurien convidat “a tots els consistoris d’Espanya”.

El grup popular de l’Ajuntament de València ha anunciat que per aquest motiu presentarà davant la Fiscalia un escrit en el qual es detallaran els fets citats i les despeses realitzades perquè es valori la possible comissió d’alguna il·legalitat.

“Les jornades van ser organitzades per les denominades Marees Atlàntiques, marca política de Podem, i la seva clausura va consistir en un míting electoral protagonitzat per Iñigo Errejón, secretari de Política i Àrea d’Estratègia i Campanya del Podem”, assenyala el comunicat.

Resposta del consistori

Per la seva banda, l’Ajuntament de València ha criticat que el PP vulgui vendre el missatge a la ciutadania que “tots som iguals, per amagar les seves pròpies corrupteles” i ha qualificat de “xocant” que un grup imputat pràcticament al complet per blanqueig de capitals “vulgui jugar a la distracció”.

Fonts pròximes a Alcaldia han indicat a Efe que ja es va detallar en què va consistir la recepció oficial, les persona que van anar, en quines taules de treball van participar, amb quins horaris i fins i tot les conclusions de cadascuna, així com la despesa que van generar.

Com a exemple, han citat que tots els participants, inclosos l’alcalde van viatjar en classe turista i la seva nit d’hotel va costar 65 euros per persones “lluny dels 685 que costava la nit d’hotel de Rita Barberá o els 5.000 que costava a l’erari públic el capritx de Barberá de tenir a la seva disposició un cotxe amb xofer a Londres”.

Segons fonts de l’Alcaldia, “el PP no té per què marcar l’agenda del govern municipal, ni decidir amb qui es reuneix i amb qui no”. “Ha d’assumir d’una vegada per sempre que la ciutadania els ha posat en l’oposició”, han apuntat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.