728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El PP guanya un cop més les eleccions aValencià i reforça la seva hegemonia

Els populars sumarien tretze escons, dos més que el 20 de desembre, seguits de la coalició A la Valenciana, amb nou diputats

El PP perdria l hegemonia al País Valencià a favor de la coalició A la Valenciana segons el sondeig de RTVE
image-394083

 

 

El Partit Popular ha tornat a guanyar les eleccions a Valencià. Amb més del 90% del vot escrutat, dels 33 escons en joc en aquest territori, els populars n’obtindrien tretzei repetirien com a força més votada. Igual que va passar el 20 de desembre, la segona força seria la coalició A la Valenciana, amb nou escons, molt lluny de lluitar la primera posició als populars, tal com auguraven les enquestes. El PSPV és l’únic partit que pateix el desgast de la repetició electoral amb sis diputats, mentre que  Ciutadans n’obtindria cinc.

Amb aquestes dades, el PP augmentaria en dos diputats respecte al 2015 –hi ha un escó més en joc–, A la Valenciana no aconseguiria rendibilitzar la suma d’Esquerra Unida a la coalició de Compromís i Podem perquè obtindria els mateixos diputats, el PSPV perdria un diputat i Ciutadans es mantindria en cinc.

El Partit Popular no sols sumaria més escons que el mes de desembre sinó que també sumaria més vots. A falta d’acabar el recompte, els populars sumen més de quatre punts respecte al desembre.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.