728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El President de Les Corts considera que un Pacte Valencià per l’Agricultura serà vital per a recuperar el sector

València Noticies | Redacció.-  El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha rebut este matí al seu despatx a la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA), encapçalada pel seu President, Cristóbal Aguado. En la reunió de treball s’ha tractat de les grans qüestions de la cadena alimentària i de com les institucions públiques poden ajudar per a refer el camp valencià, recuperar l’ocupació de joves i tornar-lo a situar com un sector estratègic.

En este sentit, escoltades les reivindicacions de la directiva d’AVA i d’altres organitzacions, el President de Les Corts s’ha compromès a impulsar un gran Pacte Valencià pel futur de l’agricultura, comptant amb la col·laboració de tots els grups parlamentaris, del govern valencià i especialment dels interlocutors del món rural, les organitzacions professionals agràries.

En la reunión de trabajo se ha tratado las grandes cuestiones para rehacer el campo valenciano.
image-382441

Segons ha explicat el President del parlament valencià, “cal impulsar un gran Pacte Valencià pel futur de l’Agricultura, amb un gran consens perquè tots els actors socials implicats han de participar en l’elaboració d’un full de ruta a mitjà i llarg termini, un pacte d’ampli abast perquè no podem ni volem imaginar el nostre futur sense agricultura i sense llauradors. Hi ha unanimitat en mantenir i en recuperar les activitats agràries com un veritable motor econòmic generador d’ocupació, atractiu per a la gent jove i que assegura la sostenibilitat del treball del camp”.

Per a Morera, “parlar, reflexionar, dissenyar i actuar, des del consens, el diàleg i les aportacions dels experts i dels actors principals, serà vital per a marcar les línies mestres d’este gran pacte. I des del parlament valencià podem afavorir eixe objectiu atesa la bona predisposició dels grups parlamentaris per a fer-ho i també la voluntat del Consell i de les organitzacions agràries per participar-ne”.

Suport europeu

Entre d’altres temes abordats en la reunió de treball d’AVA amb el President de Les Corts també s’ha parlat de la importància de millorar la presència de les institucions valencianes a Europa, per a donar suport al sector agrari des d’una perspectiva tècnica i política allà on es prenen decisions importantíssimes per al futur de l’agricultura, la pesca i la ramaderia.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.