728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El pressupost per a uniformes de la Policia Local s’incrementa en un 137%

València Noticies | Redacció.- “Des de les regidories de Protecció Ciutadana i Govern Interior volem dotar de nou de dignitat la Policia Local, després d’anys de retallades salvatges i indiscriminades en els pressupostos municipals, que van deixar els uniformes i els mitjans de la Policia Local en una precarietat absoluta”. La regidora Sandra Gómez i el regidor Sergi Campillo han anunciat hui l’increment de la dotació pressupostària, que serà del 137%.

De fet, des de l’any 2009, la retallada va ser, en paraules de la regidora, “brutal, fins a arribar al 56%”. En efecte, a banda d’algun repunt mínim, es va passar de 500.000 a 200.000 euros per a vestir tot el personal de la Policia i de l’Ajuntament en general. “I això va produir tal precarietat”, ha denunciat Gómez, “que quan nosaltres vam arribar a la Regidoria em vaig trobar que hi havia agents que es compraven ells mateixos les botes, els pantalons, que tenien el mateix polo des de feia 5 anys… Una situació d’absoluta deixadesa, que és inadmissible”.

Se procederá también a la sustitución progresiva de los actuales uniformes de color amarillo por los de color azul oscuro.
image-358265

Per això, des de la Regidoria de Protecció Ciutadana s’ha assenyalat com a prioritat, en este primer any de legislatura, “esta aposta molt forta per a cobrir el més bàsic, perquè tinguen les seues botes, jaquetes, polo… i puguen exercir el seu treball amb dignitat”. Així, el pressupost disponible per a estes partides s’incrementa fins als 509.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 137% respecte a la tendència dels últims 6-7 anys.

A més, tal com la regidora Gómez es va comprometre poc després d’assumir el seu càrrec, amb això es podrà procedir també a la substitució progressiva dels uniformes de color groc actuals pels de color blau fosc. Esta era una reivindicació repetida i generalitzada per part dels agents, atés que el disseny bicolor limita l’eficàcia del seu treball: fa que se’ls puga veure des de lluny, la qual cosa empitjora la seua actuació quan han d’intervindre en casos de violència, venda a la manta, botellot…”, i això és molt frustrant per a ells”, ha lamentat la regidora. Es tracta d’una decisió tècnica basada en la major discreció del disseny blau. “La corporació anterior ja tenia este disseny”, ha recordat Gómez, “però el va canviar fent cas omís de les propostes dels agents”. A més, l’uniforme fosc s’iguala a la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. “Legalment es pot triar entre el bicolor i el blau fosc, i este és el que hem triat”, ha subratllat l’edil, que ha recordat que, òbviament, els agents de trànsit continuaran amb el disseny groc ja que, en el seu cas sí que és important i necessari que siguen visibles per a la ciutadania.

La proposta ha sigut treballada de forma conjunta entre les regidories de Policia i de Govern Interior, així com amb els sindicats amb representació municipal. Entre les previsions d’equipament previst, en un primer moment s’adquiriran 411 caçadores, 937 pantalons d’hivern, 100 pantalons de motoristes, cascos, botes, 1.103 parells de sabates (segons ha denunciat la delegada, només en quedaven 5 parells, “la qual cosa constituïx un notable exemple de la mala situació que denunciem”) i una partida específica per a platges: sabatilles, pantalons curts, xiulets, etc. “Es compra de tot”, ha conclòs, “perquè no quedava de res”.

Entre les novetats del nou material que s’adquirirà, la regidora ha anunciat que la majoria dels nous jupetins aniran dirigits a les dones, ja que tenen una talla distinta i diferents necessitats ergonòmiques, atés que la seua constitució física és diferent de la dels hòmens i fins ara havien d’utilitzar jupetins masculins.

Reconstruir un dels servicis més castigats per les retallades

La regidora ha destacat que esta decisió constituïx “una aposta important del nostre primer any per a reconstruir un dels servicis més castigats per les retallades, a pesar que suposa pràcticament el 50 % de la plantilla municipal total. La policia i els bombers han patit una retallada en totes les seues partides, sense tindre en compte ni el més bàsic, i el que farem ara és reconstruir els fonaments i cobrir les necessitats més bàsiques per a anar fent un nou model de policia al llarg del mandat”.

En termes similars s’ha manifestat el delegat de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha subratllat la voluntat de l’equip de govern d’“impulsar una línia de dignificació de la funció pública, de la labor que estan fent funcionaris i funcionàries d’este ajuntament”. “Per a nosaltres”, ha assegurat el regidor, “és molt important dotar de ferramentes i espais dignes el nostre funcionariat, així com mostrar que la comunicació i la col·laboració és absoluta entre les regidories, en este cas entre Govern Interior i Protecció Ciutadana, per a benefici de les persones, que són l’important, i també dels treballadors, que tenen tot el dret de tindre unes condicions laborals dignes”.

Increment d’agents per a abordar el problema de el ‘botellot’

Durant el torn de preguntes, els periodistes han requerit la regidora sobre les mesures davant dels casos de botellot a la ciutat i les queixes veïnals. Sandra Gómez ha explicat que es tracta d’un assumpte que cal abordar des de diferents perspectives (policial, educativa, de formació…), però ha subratllat la iniciativa que l’Ajuntament va abordar des de les Falles passades, en impulsar les hores extraordinàries per a poder utilitzar operatius policials especials per a caps de setmana i nit. “Augmentarem la presència policial de nit”, ha assenyalat la regidora, que ha lamentat els problemes de plantilla que afecten el cos policial, després de 10 anys sense oposicions “en els quals s’ha perdut molt de personal a peu de carrer, 120 bombers i 300 policies”.

“Per això, la situació s’ha descontrolat en els últims anys”, ha explicat, “perquè hi ha hagut menys presència policial; però nosaltres estem actuant per a suplir estes mancances, i ja s’està notant”. “Siguem realistes”, ha continuat, “eradicar el problema és pràcticament impossible i suposaria posar quasi un agent en cada carrer, però el meu compromís és arribar al màxim posant tots els mitjans que tenim al nostre abast”. Per a això, s’han definit les cinc zones amb més queixes de veïns en cada unitat de districte, i s’està actuant ja amb molta més presència policial en estes cinc zones.

De forma paral·lela, des d’ara també les comissions de seguretat es fan per districtes, amb presència de la Policia Nacional, Local, associacions de veïns amb les entitats de la zona, i s’incorporarà la Guàrdia Civil també. “Precisament des de la Creu Coberta”, ha destacat Sandra Gómez, “que era una de les zones més conflictives, i que la corporació anterior havia abandonat de manera que tot el barri s’havia convertit en un macrobotellòdrom, ens han felicitat perquè per primera vegada podien descansar: veien que no feia falta cridar la Policia, perquè esta ja estava allí puntualment. A més de la queixa puntual per la festa de Medicina, al llarg d’estos mesos, la veritat és que està funcionat bé. I ahir mateix ens van donar l’enhorabona”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.