728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

El SERVEF mobilitzarà ajudes per 11 milions d’euros dirigides a crear ocupació de qualitat, donant suport a la contractació estable dels col·lectius més vulnerables

VISITA FABRICA ZAPATOS MAGRIT
image-314632

VISITA FABRICA ZAPATOS MAGRIT

La directora general d’Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones, ha anunciat una línia d’ajudes de 11 milions d’euros dirigida a l’ocupació de qualitat, a través de la qual donarem suport a la contractació dels col·lectius més vulnerables amb fórmules d’ocupació estable i on es garantirà la transversalitat en la perspectiva de gènere “.

Rocío Briones ha realitzat estes declaracions després de conèixer les dades d’atur del mes de gener, que a la Comunitat Valenciana registra un augment de 6.931 persones respecte al mes anterior.

La directora general ha manifestat que “les dades d’atur del mes de gener ens mostren el fort component estacional del nostre mercat de treball, ja que veiem com s’incrementa l’atur en l’agricultura i els serveis i disminueix en els sectors de la indústria, la construcció i en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior. Disminueix també entre els i les joves i s’acarnissa una vegada més en la desocupació de les dones duplicant respecte al dels homes “.

“Encara que eliminant el component estacional, observem un descens de l’atur al voltant de 5.000 persones i un increment de l’afiliació a la Seguretat Social d’unes 3.000 persones, des del Govern valencià ens segueixen preocupant els alts nivells de precarietat, temporalitat i parcialitat dels contractes i per això des del SERVEF posarem en marxa aquestes ajudes dirigides a l’ocupació de qualitat “.

Dades de l’atur al gener

Per províncies, a Alacant s’ha registrat al gener un augment de 1.714 aturats (augment del 0,93 per cent), Castelló ha augmentat en 1.270 persones (2,59 per cent més), i la província de València ha registrat 3.947 aturats més (un augment del 1,73 per cent).

En relació amb el mes de desembre, al gener l’atur ha crescut en sectors com l’Agricultura amb 1.324 aturats més que el mes anterior (un augment del 7,99 per cent) i el sector Serveis amb 7.573 persones més (un augment del 2 , 52 per cent), mentre que s’ha reduït a la Indústria amb 424 aturats menys (reducció del 0,62 per cent), la Construcció, amb 945 persones menys a l’atur (descens del 2 per cent), i en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior amb 597 aturats menys (reducció del 2,05 per cent).

Les dones, amb 5.036 aturades més que al desembre, concentren el 73 per cent de l’increment de l’atur en aquest mes de gener.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.