banner_990x90_EFE (1)

El SERVEF recupera el diàleg social i celebra el primer Consell de Direcció de la seua nova etapa

People queue outside an unemployment registry office in Madrid on Thursday, Dec. 2, 2010. En la foto oficina del INEM

El consell de Direcció del Servef, l’òrgan col·legiat d’assessorament i participació tripartit de seguiment de l’activitat del Servef on estan representats els agents socials i la direcció d’aquest organisme, ha mantingut la seua primera reunió d’aquesta nova etapa.

Així doncs, aquest primer Consell ha comptat amb la presència dels representants de CCOO, UGT i Cierval, així com de la secretària autonòmica de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Mª José Mira, la directora general de Treball i Benestar laboral, Cristina Moreno, la directora d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, i el director de Planificació i Serveis del Servef, Juan Ángel Poyatos.

Segons ha explicat Mª José Mira, “aquesta primera reunió, ha servit presentar a la nova direcció analitzar diverses qüestions pendents i valorar la situació en la qual es troba el Servef per les polítiques anteriors”.

Però sobretot ens ha permès “recuperar el diàleg i traslladar nostra ferma voluntat que el Consell siga realment un òrgan de participació activa en el qual els agents socials realitzen les seues propostes i no un simple tràmit de compliment de la norma que estableix com a obligatori la seua convocatòria, com ha vingut succeint fins a hui”.

Mira ha destacat que, “amb l’anterior Govern, aquest Consell es caracteritzava per la falta de transparència i de previsió de propostes que, en definitiva, impedia que hi haguera una representació real dels agents socials i que es tingueren en compte les seues aportacions”.

“Aquest nou Servef part del convenciment que el Consell ha de ser un òrgan efectiu de participació i diàleg social i per açò els hem presentat un esborrany de les accions previstes de cara al pròxim 2016, amb el pressupost previst, alguna cosa que han agraït i suposa un canvi respecte a l’anterior direcció. A més, els hem traslladat la nostra predisposició per a desbloquejar temes que pendents de l’anterior etapa de l’organisme” ha subratllat.

Mira ha recalcat que “aquest primer canvi és només el principi d’aqueixa participació real dels agents socials com a elements actius i no solament de consulta i que el Consell siga un vertader òrgan de participació dels agents socials en la gestió de les polítiques actives d’ocupació”.

Així mateix, durant la reunió els agents socials ha manifestat a la nova direcció del Servef la necessitat que en els pressupostos es veja l’aposta de la Generalitat per la qual és una de les principals preocupacions dels valencians i valencianes; la falta d’ocupació.

“En aquest sentit els hem traslladat el compromís del nou Servef de realitzar tots els esforços per a optimitzar els recursos i executar tot el pressupost assignat i evitar el que venia succeint, amb l’anterior adreça del Servef, quan gran part del pressupost es quedava sense executar. Cal destacar que en els últims anys el nivell d’execució era d’entorn del 60%” ha afegit.

Finalment, han sol·licitat que, a més de tenir-los en compte en la formulació i planificació de les actuacions, també es duga a terme una vertadera avaluació de l’impacte social de les polítiques d’ocupació que es van a engegar no solament des del punt de vista quantitatiu sense també qualitatiu.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.