El Tribunal Constitucional anul·la la llei valenciana de règim econòmic matrimonial

El Tribunal Constitucional (2)
image-365591
El govern espanyol té recorregudes altres dues lleis que desenvolupen el dret civil valencià com són la d’unions de fet i la de custòdia compartida

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat nul·la la llei del règim econòmic matrimonial valenciana, aprovada el març del 2007 i en vigor des del 2008, després d’un recurs interposat pel govern espanyol. Segons han informat fonts jurídiques a l’ACN, la decisió va ser presa al ple que es va celebrar la passada setmana i es preveu que es faci pública la sentència en els pròxims dies.

L’anul·lació ha comptat amb 10 vots favorables i un vot en contra, segons les mateixes fonts, i considera que la llei que desenvolupa el dret civil valencià vulnera competències de l’Estat. Per la seva banda, la Generalitat Valenciana sosté que la reforma de l’Estatut d’autonomia del 2006 li permet legislar sobre la conservació, desenvolupament i modificació del Dret civil foral valencià.

En aquesta línia i basant-se en els Furs del Regne de València, l’any 2007 les Corts Valencianes van aprovar la llei de règim econòmic matrimonial. Des de la seva entrada en vigor, la llei aplica llibertat d’elecció del règim econòmic matrimonial però preveu que si no hi ha res establert prèviament el règim aplicable sigui la de separació de béns.

Es tracta de la primera sentència sobre les tres llei del Dret Civil valencià que el govern espanyol té recorregudes. Al recurs contra la llei de règim econòmic matrimonial cal sumar el recurs contra la llei valenciana de custòdia compartida, del 2011, i la llei d’unions de fet, del 2012, pendents encara d’una resolució per part del Tribunal Constitucional.

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig va enviar una carta la passada setmana al govern espanyol reclamant la retirada dels recursos. Les Corts Valencianes van enviar una carta en el mateix sentit. Totes dues peticions, però, no han tingut efecte atès que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va confirmar fa uns dies a València que no retiraran els

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.