Els funcionaris de presons admeten a Compromís que la saturació de les presons fa inviable la Presó Permanent Revisable

15022018 penitenciaries navarreteJordi Navarrete denuncia que la situació de manca de personal, càrrega de treball, presons tancades i conflictivitat a les institucions penitenciàries és ‘una bomba de rellotgeria

Madrid, Coalició Compromís ha assenyalat que els representants dels treballadors de les institucions penitenciàries veuen ‘inviable’ i ‘inassumible’ la presó permanent revisable (PPR) al nostre país. En les actuals condicions, van traslladar els sindicats, propostes com la que abandera el PP, a més de ser il·legals al nostre país xoquen, segons el senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, “amb una realitat indiscutible i és que les institucions penitenciàries de nostre país no estan preparades per a això per la manca de personal, la càrrega de treball de l’existent, la saturació en les mateixes i la conflictivitat existent, pel que entenen que introduir a les presons a gent sense esperances és una bomba de rellotgeria“.

El senador ha anunciat que la coalició traslladarà les demandes dels sindicats de presons i promourà iniciatives i preguntes. “Entre aquestes ens preocupa especialment la situació de normativa penitenciària que data de 1978 generada en altres contextos, l’envelliment del personal, la seua càrrega de treball fruit de les amortitzacions de places o el fet que hi haja per tot l’Estat recintes tancats o a mig gas, pel que és necessari garantir la seguretat dels treballadors, millorar les condicions, la modernització de les presons, l’obertura de Set Aigües per reduir reclusos a Picassent i millores sanitàries entre d’altres“, ha assenyalat Navarrete.

Compromís preguntarà per l’obsolescència de la seguretat a les presons a la qual s’ha arribat amb el PP i els actuals responsables del Ministeri d’Interior al capdavant i donarà suport al debat per a un nou model i lleis per a aquestes institucions. D’altra banda preguntarà per les dificultats del Ministeri en garantir una adequada assistència mèdica i tractaments a les presons i la integració dels presos en les bases de dades de les diferents CCAA pel seu possible seguiment pels professionals d’aquestes autonomies i evitar l’eixida de reclusos als hospitals i situacions de risc o fuites.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.