728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Els Jardins de Vivers acullen des de hui la 51 edició de la Fira del Llibre

València Noticies | Redacció.- Des de hui, i fins al pròxim dia 1 de maig, la Fira del Llibre de València, que arriba a la 51 edició i torna a tindre per marc els Jardins de Vivers, es convertix en principal protagonista de la vida cultural de València i espera la visita del major nombre de ciutadanes i ciutadans, entre ells 2.000 escolars cada dia, que potser compraran llibres. La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha representat l’Ajuntament en l’acte inaugural, on ha expressat la seua gratitud i reconeixement als qui fan realitat una fira que enguany creix amb un 10 % més de casetes, i en la qual hi ha presents 46 editorials valencianes.

Este año la Fira crece con un 10 por ciento más de casetas, y en la que están presentes 46 editoriales valencianas.
image-357678

La regidora de cultura, Glòria Tello, ha representat l’Ajuntament de València en la inauguració d’esta 51 edició de la Fira del Llibre que comença hui i conclourà el pròxim dia 1 de maig als Jardins de Vivers. En este acte inaugural, en què han participat també el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, o la presidenta del Gremi de Llibreters, Gloria Mañas, Tello ha expressat l’agraïment i el reconeixement municipal als promotors d’un “esdeveniment cultural imprescindible i consolidat que cada primavera rep una excel·lent resposta ciutadana”.

L’acte inaugural ha estat marcat per la presència dels nous responsables tant de l’Ajuntament com de la Generalitat, en l’inici d’una nova etapa en la qual Gloria Mañas han expressat la seua convicció que la Fira del Llibre i els representants polítics valencians avançaran i milloraran junts i en la mateixa direcció, “deixant arrere una etapa de terra cremada i saquejada”. Per la seua banda, la regidora Glòria Tello ha convidat els valencians a participar en esta nova edició, a llegir i gaudir de la màgia del llibre, de la lectura. Tello ha reivindicat el paper “necessari” de tots els qui la fan possible: escriptors, editors, distribuïdors, llibreters i, per descomptat, lectors.

Glòria Tello ha assenyalat que el llibre i el món de la lectura, “a més de ser una eina molt potent per a desenvolupar i transformar la societat, seran també els grans protagonistes culturals de la nostra ciutat durant els pròxims dies”. Als organitzadors del certamen els ha dit que “teniu la nostra simpatia i complicitat, i també el nostre compromís de col·laboració”.

En el recorregut inaugural d’esta fira, que compta amb un 10 % més de casetes que en l’edició anterior, i en la qual hi ha presents un total de 46 editorials valencianes, les autoritats s’han detingut en la caseta de l’Ajuntament de València, on es venen les diferents publicacions municipals. La Fira compta també amb una biblioteca infantil muntada per la xarxa de biblioteques de la ciutat de València. Altres parades en aquest recorregut han sigut a l’Espai d’Autors o al Pavelló d’Il·lustradors, on es pot veure una exposició que arreplega una mostra del treball d’il·lustració de llibres que es fa a València.

Recorrido inaugural de las autoridades a la Feria del libro.
image-357679

“En este llibre que entre totes i tots estem escrivint amb València de protagonista, la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra gent són elements essencials del relat perquè sense ells esta ciutat no seria la que és”, ha afirmat Glòria Tello, que s’ha referit als 2.000 escolars que visitaran cada dia la Fira, als nombrosos visitants arribats de poblacions de l’àrea metropolitana o d’altres municipis, tots units per la seua passió pel llibre i la lectura. “Tant de bo que la pàgina final de cada llibre siga una porta oberta a la primera del llibre següent. Totes i tots som benvinguts a esta fira perquè en el món del llibre cabem tots”.

Han sigut nombroses i positives les referències al Pla Valencià de Foment del Llibre i de la Lectura i les invitacions al públic, i també a les administracions, “perquè compren llibres perquè els llibres mai són una despesa i sempre són una bona inversió”.

Glòria Tello ha conclòs la seua intervenció referint-se a l’esforç de l’Ajuntament “perquè cada capítol que escrivim com a ciutat tinga un final feliç, perquè cada part del nostre relat reflectisca el que som i el que volem ser com a societat, i que el canvi que estem protagonitzant siga una experiència col·lectiva que en el menor temps possible passe de la nostra imaginació a la realitat, abans d’escriure entre totes i tots el capítol següent”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.