Els supermercats Consum deixen d’etiquetar en valencià els seus productes

Consum-que-Juan-Luis-Durich_1348675168_22055332_651x366La cooperativa valenciana Consum ha confirmat que ha deixat d’utilitzar el valencià en l’etiquetatge dels productes de la seva marca i a partir d’ara només ho farà en castellà. Així ho ha decidit l’empresa perquè: “Estem presents a sis comunitats autònomes, per tant, optem per etiquetar els productes en castellà”. En concret, els territoris on la cooperativa valenciana disposa de supermercats són a Valencià, Catalunya, Múrcia, Castella-la Manxa, Aragó i Andalusia.

Fonts de la cooperativa han assegurat a l’agència ACN que en la decisió ha pesat el factor de la llegibilitat dels productes però també “la univocitat” a causa de les disparitats dialectals en els noms de productes a Catalunya i  Valencià, que ha provocat que “es ferissin sensibilitats” entre alguns clients. Així i tot han indicat que la mesura és progressiva i que encara es poden trobar productes amb el doble etiquetatge.

Estem presents a 6 comunitats, per tant, optem per etiquetar els productes en castellà però mantenim la resta de comunicacions amb els socis-clients en la seua llengua.

680 establiments

Consum, amb seu a Silla (Horta Sud), compta amb un total de 680 establiments, 436 propis i 244 Charter i es manté en el sisè lloc del rànquing estatal d’empreses de distribució. E Valencià i Catalunya representen el primer mercat amb 421 supermercats en municipis valencians i 178 en catalans. La resta de botigues estan localitzades a Castella-la Manxa (37), Múrcia (33), Andalusia (13) i l’Aragó (4).

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.