MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Esport incrementa un 90% les ajudes per a projectes de centres educatius que promouen l’activitat física i esportiva fora de l’horari lectiu

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat ajudes dirigides a centres educatius per a la realització de projectes esportius que promoguen l’activitat física i l’ esport fora de l’horari lectiu i que estiguen integrats en el projecte educatiu de centre durant el curs 2015- 16.

Per a fomentar i impulsar aquestes activitats, així com la contractació de tècnics qualificats, la Generalitat destinarà 200.000 euros, fet que suposa incrementar en un 90% les ajudes concedides l’any passat. Els centres educatius interessats podran presentar les seues sol·licituds fins l’11 d’abril, i a més podran realitzar aquest tràmit via telemàtica a través del catàleg de serveis públics interactius de la Generalitat, accessibles a través de www.tramita.gva.es

Podran sol·licitar les ajudes els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics, que impartisquen educació primària i secundària. En concret, la conselleria destinarà als centres públics 150.000 euros i per als centres concertats un total de 50.000 euros.

L’objectiu de les ajudes és implantar i desenvolupar programes esportius com a garantia per a la formació integral dels joves, ja que des de la conselleria s’aposta per la pràctica esportiva com una de les més eficaces eines per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme i el sobrepés, la formació en hàbits de vida saludables, i l’educació en valors.

Centres beneficiaris

Els centres que resulten beneficiaris de les ajudes seran considerats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) de la Comunitat Valenciana, i passaran a formar part de la Xarxa autonòmica de Cepafes. Aquests centres rebran de la conselleria un diploma de reconeixement de la seua tasca pel foment de l’activitat física i esportiva com un eix transversal del seu projecte educatiu, en un acte públic que tindrà lloc el proper mes d’abril.

El projecte esportiu de centre és el document marc que recull totes les propostes d’activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport que es realitzaran tant a les instal·lacions del centre educatiu com a instal·lacions externes, i que dóna coherència a l’acció educativa, de manera que requereix del consens de la comunitat educativa implicada: consell escolar, equip directiu, claustre de professors i AMPA.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds que la comissió d’avaluació tindrà en compte cal destacar la participació del centre en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana o en la campanya d’activitats nàutiques ‘A la mar’, el nombre d’alumnes implicats en aquestes activitats; o la inclusió de programes esportius coeducatius que afavorisquen la igualtat de gènere i potencien el joc net, l’educació en valors i hàbits saludables.

Així mateix, la comissió tindrà en compte el nombre de persones implicades directament o indirectament en el desenvolupament de les activitats físiques o esportives, així com el grau de participació del professorat i la qualificació del personal tècnic esportiu.

Cal destacar que l’any passat van participar en el programa un total de 141 centres educatius, dels quals 49 pertanyien a la província d’Alacant, 21 a la de Castelló, i 71 a la de València. Aquests centres van rebre una ajuda mitjana de 745 euros i el cost total dels projectes que van posar en marxa va arribar als 1,4 milions d’euros.

Tota la informació i impresos sobre aquesta convocatòria d’ajuts es pot consultar al següent enllaç: http://www.ceice.gva.es/va/web/deporte/ayudas-a-centros-educativos-promotores-de-la-actividad-fisica-y-el-deporte-cepafe-de-la-comunitat-valenciana

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.