MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Experts i informants participaran en sessions obertes de la comissió de recerca sobre l’Operació Taula

Valencia Noticias | Redacción.- El Ple de l’Ajuntament aprovarà dijous 25 la constitució de la comissió de recerca sobre la denominada ‘Operació Taula’ que determinarà les possibles responsabilitats polítiques derivades dels fets de caràcter il·lícit que s’hagen pogut cometre en el Consistori pels membres del Grup Popular Municipal que són investigats en els tribunals. La proposta d’acord d’esta comissió s’ha acordat hui, unànimement, en la Comissió de Participació i Transparència.

El Pleno del Ayuntamiento aprobará el próximo jueves la constitución de la comisión de investigación sobre la denominada ‘Operación Taula’ .
image-326283
El tinent d’alcalde i regidor delegat de l’àrea de Participació, Drets i Innovació Democràtica, Jordi Peris, ha explicat, al terme d’esta reunió, que la comissió no començarà amb les seues activitats de recerca i estudi fins que no s’alce el secret de sumari. La formarà un representant de cada grup polític i es reunirà, amb una periodicitat de 15 dies, en dos tipus de sessions, unes tancades de caràcter deliberatiu i de preparació de treball, i altres obertes al públic, que a més es gravaran, en les quals participaran experts i compareixeran informants que puguen aportar dades importants per a la recerca.

Jordi Peris ha ressaltat que la proposta d’esta comissió ha sigut aprovada amb el suport dels cinc grups polítics del Consistori i que l’única discrepància ha sigut plantejada pel Grup Ciutadans per la data en el qual s’iniciaran els treballs. Finalment, tal com havia proposat l’equip de govern, començaran quan s’alce el secret de sumari “per raons òbvies, perquè fins a eixe moment no comptarem amb informació fidedigna dels fets investigats, ni podrem sol·licitar a ningú que aporte dades sobre este tema, perquè açò seria il·legal”.

Finalment, el regidor ha recordat que l’objectiu d’esta comissió és depurar les responsabilitats polítiques, revisar els mecanismes de control i supervisió de les adjudicacions i contractes relacionats amb l’Operació Taula, i fer propostes perquè els fets investigats no es tornen a produir. “L’objectiu és anar més enllà i prendre les mesures necessàries perquè açò no torne a passar”, ha conclòs Peris.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.