Gaffigan debuta al Palau amb l’Orquestra de València per a dirigir la simfonia ‘The age of Anxiety’ de Bernstein

El Péndulo | Redacció.- El director nord-americà James Gaffigan debuta demà divendres (a les 19:30 hores) al Palau de la Música de València, per dirigir amb l’Orquestra de València i el concertista Michail Lifits, la Simfonia núm. 2 per a piano i orquestra “The Age of Anxiety” de Leonard Bernstein. Es tracta d’una obra en què el piano té una part fonamental, i que va ser escrita al voltant de la segona guerra mundial i de la creació de l’estat d’Israel.

Està basada en un poema homònim de Wystan Hugh Auden. En la segona part del concert, el públic podrà escoltar les coloristes i rítmiques “Danses simfòniques” del compositor rus Serguei Rakhmàninov.

james-gaffigan

Gaffigan és un dels grans directors internacionals de l’actualitat, que faltava per visitar el Palau  de la Música . És titular de l’Orquestra Simfònica de Lluerna fins a 2022, i ha col·laborat amb formacions com ara les filharmòniques de Munic, Londres, Dresden, Oslo, Txeca i de Rotterdam,  la Staatskapelle Dresden,  la Tonhalle Zuric,  les simfòniques de Londres i Birmingham i les principals orquestres nord-americanes. Pròximament debutarà amb la Royal Concertgebouw, als Proms amb la Simfònica de la BBC i actuacions amb l’Orquestra de París i filharmòniques de Munic i Los Ángeles. En 2004 va obtindre el primer premi en el Concurs “Georg Solti” de direcció d’orquestra.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.