MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Grezzi: “Nosaltres el que estem fet és desbloquejar i resoldre el desaguisado que ens han deixat”

València Noticies | Redacció.- “No es pot mentir ni manipular la realitat, perquè el deute l’ha creat el Partit Popular que no va fer l’aparcament que va prometre, i nosaltres el que estem fent és desbloquejar i resoldre el desaguisado que ens han deixat”, ha afirmat en finalitzar el Ple de hui  el responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha criticat les intervencions respecte al Pàrquing Ciutat de Bruges realitzades tant per representants del Grup Popular com de Ciutadans.

 “No es pot mentir ni manipular la realitat, perquè el deute l’ha creat el Partit Popular que no va fer l’aparcament que va prometre, i nosaltres el que estem fent és desbloquejar i resoldre el desaguisado que ens han deixat”, ha afirmat en finalitzar el Ple de hui  el responsable de l’àrea de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha criticat les intervencions respecte al Pàrquing Ciutat de Bruges realitzades tant per representants del Grup Popular com de Ciutadans.

Grezzi acusa a la oposición municipal de “manipular y mentir” respecto al parking de Brujas.
image-361965

“El Partit Popular va prometre que s’anava a fer un pàrquing de Bruixes des de l’any 2006. L’any 2008 van signar un conveni amb la Generalitat on deien: vosaltres construïu l’aparcament mentre feu l’estació del Mercat, i nosaltres ho pagarem. Però no van desbloquejar tot el tema del pagament, no es van posar  d’acord l’alcaldessa Rita Barberá i la consellera Isabel Bonig, encara que eren del mateix partit, i l’any 2013 van signar un nou acord on s’incloïen una sèrie de costos nous i van fer una licitació per més de 20 milions d’euros on volien incloure tots els deutes que hi havia, però va quedar desert”, ha recordat Grezzi.

Ha afegit que quan va arribar el nou govern municipal “el pàrquing ja ho havíem de pagar perquè hi havia un conveni que ens obligava, sobre la base del qual  es va construir l’aparcament”. El regidor ha afegit que “no es pot dir que nosaltres ara estem assumint deutes que no teníem, perquè hi ha un conveni. El que estem fent per la nostra banda és un esborrany d’acord d’un altre nou en el qual hem proposat a la Generalitat un pla de pagament en deu anys, i la primera quota, d’1.140.000 euros, ja la tenim preparada”.

D’altra banda ha assegurat que “el que diu Ciutadans també és fals, perquè nosaltres ja tenim els diners, ja tenim el pla de pagaments aprovat per tresoreria i intervenció de l’Ajuntament, i estem esperant ara al fet que també des dels serveis d’intervenció de la Generalitat s’aprove eixe esborrany de conveni, i que una vegada accepten el pla de pagaments nosaltres puguem tenir la propietat del pàrquing per a començar la licitació”.

En eixe sentit ha afirmat que el Servei de Mobilitat “ja està preparant els plecs i plànols del projecte complementari, perquè com sabeu hem de construir una rampa d’accés al pàrquing no contemplada inicialment i a més s’han de fer les connexions amb el soterrani del Mercat Central a i després el condicionament. A partir d’ací estarem preparats per a fer la licitació”.

Grezzi ha recordat que l’alcalde es va posar en contacte la setmana passada amb la consellera María José Salvador “perquè acceleren el desbloqueig, perquè hi ha una petició dels venedors del Mercat, però també nostra, perquè açò ens permetria anar avant amb tot el pla de rehabilitació de l’entorn i de pacificació del trànsit que tenim. És una demanda que s’ha retardat deu anys per culpa de la mala gestió del Partit Popular, que es gastaven els diners en altres coses”.

Respecte a la reversió de la peatonalització de Mar Cristina ha afirmat Grezzi que no la contemplen, “ja que a més tenim notícies que el trànsit oportunista s’ha reduït en més d’un 25% de mitjana durant els set dies. A més els he fet la proposta que parlem d’indicadors fiables i objectius per a valorar la situació, perquè a dia de hui  poden ser percepcions”.

Grezzi ha recordat que “m’he reunit més vegades amb una comissió del Mercat Central en vuit o nou mesos, que en 24 anys qualsevol govern del Partit Popular. Estic a la seua disposició perquè em criden quan vulguen i parlem de l’assumpte”. Igualment ha dit que “en tot l’entorn de Ciutat Vella hi ha 3.000 places d’aparcament, i també hem posat tres línies d’autobús amb una parada darrere del Mercat Central”

Finalment s’ha referit al fet que s’estava estudiant “la petició de les associacions de comerciants perquè l’avinguda de Baró de Càrcer tinga dos sentits al llarg de tot el seu traçat”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.