MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Homenatge popular a la figura del dolçainer Joan Blasco

El Péndulo | Redacción.- En uns dies en què els carrers del cap i casal s’omplin de música tradicional, dolçainers i tabaleters s’aplegaran per a retre homenatge a la figura del dolçainer major en una iniciativa que ha partit de dolçainers anònims, i que compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i de la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.

Cartel del evento.
image-340129

El punt de concentració serà a partir de les 12.30 al carrer de la Sang, des d’on les colles i els músics entraran a la plaça de l’Ajuntament a les 13 hores. Allí, dirigits per Paco Blasco, fill del mestre, interpretaran diverses peces en record de Joan Blasco.

Joan Blasco va permetre la supervivència de la dolçaina en un moment en què este instrument estigué a punt de desaparéixer, entre els anys seixanta i setanta. En aquell moment, Blasco va fer de pont entre l’última generació de formació autodidacta i les noves generacions que, gràcies al mestre, tingueren un aprenentatge de l’instrument més sistematitzat. El seu treball al capdavant de l’Escola Municipal de Dolçaina de València, de la qual fou el promotor i fundador a mitjan anys setanta, va posar les bases per a la recuperació i l’extensió del nostre instrument més singular.

A més, Joan Blasco va tindre una estreta vinculació amb les manifestacions de la cultura festiva de la ciutat de València. La seua participació destacada en actes fallers i cavalcades, la tabalada de Santa Llúcia o la recuperació de les danses del Corpus són exemples del seu treball de divulgació de la música popular.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.