Joan Ignaci Culla, un historic del valencianisme, entra com independent en la candidatura de Som Valencians

Valencia Noticias | Redacción.- Joan Ignaci Culla i Hernández, president de Renaixença Valencianista, investigador, escritor i articuliste s’ha integrat en les llistes de Som Valencians com independent. En concret, Joan Ignaci Culla, en mes de 30 anys de militancia activa, aporta la seua dilatada experiencia en el mon cultural i associatiu per a formar part de la llista del partit per la ciutat de Valencia, des d’a on vol impulsar, entre atres aspectes, l’identitat valenciana.

En el moment de la seua inclusio en les llistes Culla ha declarat que es “l’hora dels valencians. Ningu pot lluitar per nostres ideals i proyectes com mosatros; ni des del passat ni a partir de noves opcions politiques populistes i poc realistes. Devem fer-ho mosatros, en cor, pero sobre tot en nostra experiencia”.

som-valencians

L’historic valencianiste ha recalcat que els actuals partits nacionals (PP-CV i PSPV) nomes servixen als seues propis interesses i no al dels electors valencians: “Ni uns ni atres han segut capaços de recuperar el deute historic que l’Estat ha contret en nostra Comunitat; ni han conseguit la finançacio que mereixem”. Al respecte, Som Valencians i Culla coincidixen plenament al reivindicar un concert economic com el que tenen atres comunitats autonomes. Ademes, la formacio politica i Culla creuen que hi ha que recolzar el comerç tradicional valencià, representat per la menuda i mijana empresa, els autonoms i els agricultors perque ells son “els grans motors de l’economia valenciana, que poden impulsar la creacio d’ofici”. De fet, Som Valencians dedica gran part del seu programa precisament a estos colectius, tan maltractats durant la crisis i tan importants per a eixir d’ella.

Aixina mateixa, la formacio politica responsabilisa a la mala administracio (no exenta de casos de corrupcio) la minva del presupost assignat a la dependencia, l’educacio o la sanitat; tres pilars basics a on jamai deurien haver-se aplicat les retallades.

El partit se oficializo en decembre de 2014 baix la premissa de crear un espai politic valencianiste capaç de fer tornar esta vertent politica i ideologica a les institucions en vocacio plural, centrista i lliberal. Al respecte, Culla incidix en que es el moment de apostar per la nostra terra “sense centralismes ni catalanisme; aci i ara nomes cap pensar en lo nostre”.
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.