MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Joan Ribó denuncia “l’ostracisme” que pateix València per la manca d’inversions estatals en la ciutat

Lalcalde-Valencia-Economia-ZIPI-EFE_1524457689_26766588_651x366
image-325930
L’alcalde de València ha criticat també la gestió del PP i l’herència rebuda per l’anterior govern que ha deixat un forat milionari a les arques públiques

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha denunciat “l’ostracisme” que ha existit a la ciutat de València “durant dècades” al mateix temps que ha reivindicat un major nivell d’inversions a la ciutat per part del govern espanyol, al que ha acusat de no tractar a la capital valenciana com la tercera ciutat de l’Estat que és.

Durant un esmorzar informatiu organitzat per la tribuna ‘Smartcity. Foro de la Nueva Ciudad’ celebrat a Madrid, Ribó ha asseverat que València és la “tercera ciutat més important”d’Espanya encara que aquesta condició “no s’aprecia en el nivell inversor de l’Estat”. “Hem dit prou a dècades d’ostracisme en política”, ha manifestat, qualificant de “decebedores” les inversions que ha rebut València per a infraestructures ferroviàries fins ara.

En aquest sentit, l’alcalde de Compromís –que governa amb el suport del PSPV i València en comú– ha criticat la falta d’un “projecte clar” per a l’alta velocitat a la ciutat després de molts “anys d’espera” així com els retards patits pel corredor mediterrani, que “no acaba de enlairar en el termini” fixat.

Així mateix, ha posat de manifest el seu “profund desacord” amb les inversions previstes per a València en matèria cultural. “Sona de broma de mal gust”, ha dit Ribó, després de quantificar les diferències entre les inversions en els museus de Madrid i Barcelona davant dels recintes de València, entre unes altres.

“Els pressupostos generals de l’Estat de 2016 són clarament frustrants. Malgrat ser la tercera ciutat de l’Estat no es reflecteix ni en el finançament ni en les inversions”, ha reiterat Joan Ribó.

Disminució del deute municipal

L’alcalde de València també s’ha referit a l’herència rebuda en l’Ajuntament i, en aquest sentit, ha lamentat el forat que ha deixat la gestió anterior del PP que, entre altres coses, ha deixat xifres de deute “que fan avergonyir a qualsevol”. “Els que ens van vendre ser bons gestors en realitat han propiciat haver de dedicar 10 euros de cada quatre que dediquem a inversió”, ha dit: “ Segurament van ser millors gestors en les butxaques pròpies saquejant les alienes“, ha criticat en referència als regidors del PP i el presumpte cas de blanqueig pel qual estan sent investigats.

En aquest sentit, ha assegurat que després de set mesos de govern han aconseguit “disminuir en 36 milions d’euros el deute municipal, xifrat en 716 milions d’euros a 31 de gener. “Hem passat d’un deute del 102 per cent al 95 per cent”, ha afirmat.

Així mateix, ha fet èmfasi en les “prioritats” per aconseguir el benestar de la societat destacant la política educativa, el medi ambient i la mobilitat per a la sostenibilitat de la ciutat així com la política d’innovació. “Treballem per una València més justa en el terreny econòmic i el social”, ha incidit.

L’alcalde ha posat en relleu la labor que s’ha fet des del tripartit de l’Ajuntament valencià –format per Compromís, PSPV i València en comú– i ha apuntat que es pretén incentivar la participació en la política municipal. De fet, ha destacat que els ciutadans decidiran on aniran a parar set milions dels pressupostos municipals.

Amb tot, enfront de la gestió del PP que, segons el parer de Ribó va voler fer de la ciutat de València el seu “propi mas”, ha defensat que els valencians “s’han aixecat de nou”. A més, sosté que el nou govern municipal reivindicarà “la qualitat de vida de milers dels veïns” que fins ara, en la seva opinió, s’ha vist minvada per “l’abandonament” i la “ostentació d’uns pocs”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.