Joan Ribó ha rebut hui la Comissió de Familiars de Víctimes del Cementeri Civil

València Noticies | Redacció.- L’alcalde Joan Ribó ha rebut hui a l’Ajuntament una delegació de la Comissió de Familiars de Víctimes del Cementeri Civil, encapçalada pel coordinador del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Matías Alonso, acompanyat per diversos integrants de la comissió, com Cristina Almeida, Pilar Alcorisa, Rafael Torres i Fany Rubio.

L’alcalde ha escoltat les propostes i suggeriments de l’agrupació respecte a la necessitat d’escometre una actuació de dignificació del Cementeri Civil de València i de recuperació dels noms i els símbols d’este espai de repòs i d’història.

Reunión con la Comisión de Familiares de Víctimas del Cementerio Civil.
image-366258

A l’eixida de la trobada, els representants de l’associació han manifestat la seua satisfacció per haver sigut rebuts a l’Ajuntament per la primera autoritat local i per haver pogut exposar en la seu municipal les seues aportacions. En nom de tots, l’advocada Cristina Almeida ha agraït “haver trobat per fi un Ajuntament obert, ja que fins ara sempre ens havíem trobat amb un Ajuntament destructor, ‘memoricida’, mentre que ara hem trobat un equip de govern reconstructor i, sobretot, recuperador d’una memòria històrica molt important per a València, la del Cementeri Civil”.

Per la seua banda, Matías Alonso ha subratllat que a València “s’ha donat l’enfrontament memorialista més antic: 16 anys demanant la restitució de noms i de símbols”, i ha recordat que ja el Consell Valencià de Cultura “va advertir contra l’acte d’arrasar més de 100 làpides que arreplegaven tota la història de dissidència filosòfica, poètica i política”. “La segona mort d’algú és eliminar el seu nom i els seus símbols”, ha conclòs.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.