Jordi Peris informa la Federació de Veïns sobre les accions previstes per als pròxims mesos

València Noticies | Redacció.- El regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, s’ha reunit este matí amb una representació de la Federació d’Associacions de Veïns de València, i els ha informat sobre les accions que des d’esta delegació es té previst emprendre en els pròxims mesos. Entre altres iniciatives, Peris s’ha referit a la Consulta Ciutadana d’Inversions en Barris, la modificació del Reglament de Participació Ciutadana i Transparència i la convocatòria de subvencions per a entitats.

Respecte a la Consulta Ciutadana d’Inversions en Barris, el regidor ha explicat davant dels representants veïnals que s’està elaborant una proposta per al redisseny del procés, i que la voluntat de l’equip de govern és que la Federació d’Associacions de Veïns participe activament en este procés, a més de representants d’altres col·lectius socials. El punt de partida serà l’avaluació de la consulta i, tal com ha explicat Jordi Peris, “el repte és convertir les valoracions, els suggeriments i les crítiques en una proposta de treball concreta”.

Entre otros asuntos, Jordi Peris explicó a los representantes vecinales la línea de subvenciones para entidades que saldrá en los próximos meses.
image-369196

El regidor ha donat a conéixer també l’estat actual del procés de modificació del Reglament de Participació Ciutadana i Transparència: es preveu que el mes que ve ja estiga elaborada la proposta del procés participatiu que donarà lloc a la revisió del reglament. Com és conegut, l’objectiu és realitzar un diagnòstic i elaborar una sèrie de propostes de millora del model de participació ciutadana de la ciutat. “Volem saber en quin moment estem i quina és la nostra aposta de futur”, ha explicat Jordi Peris, “i per a això hem d’analitzar com es treballa en altres ciutats i discutir les diferents opcions entre tots els actors de la ciutat, especialment el moviment veïnal i associatiu”.

El regidor ha informat també els veïns de la convocatòria de subvencions per a entitats, que es publicarà en els pròxims mesos, en el marc de les polítiques de foment i suport de l’associacionisme.

La convocatòria eixirà en els pròxims mesos, amb una partida pressupostària de 215.000 euros, i es recolzarà en tres directrius bàsiques: el foment de la participació social organitzada (potenciant el treball en xarxa entre associacions), l’impuls i/o consolidació dels espais de participació ciutadana i la propiciació dels valors ciutadans solidaris.

Esta última línia d’acció es concretarà a través de pràctiques participatives, com ara projectes que intervinguen en problemàtiques socials a través de les associacions, informació i formació en conductes cíviques i de tolerància per a la convivència (així com promoció, defensa i garantia dels drets de la ciutadania), desenvolupament d’innovacions per a afavorir la participació de la ciutadania en els assumptes públics i accions en general que fomenten l’accés i ús de les tecnologies d’informació i comunicació com a ferramentes per a la participació.

Durant la trobada, el regidor de Participació Ciutadana ha reiterat la importància de generar i mantindre vies fluides d’informació i comunicació entre la corporació i els representants de la FAAVV, i treballar conjuntament, cada un des dels seus àmbits d’acció respectius, per al bé de la ciutadania. En este sentit, Jordi Peris s’ha compromés a afavorir el diàleg i el contacte dels veïns també amb les diferents regidories i àrees de govern municipal per a abordar millor la solució a aspectes concrets de la gestió diària.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.