MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Jorge Rodríguez reclama un pacte d’estat contra la violència de gènere

Presentación PLan Integral contra Violencia de Género foto_Abulaila (3)
image-314707
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha anunciat aquest matí a més d’un centenar de tècnics i regidors d’Igualtat que la Diputació dotarà amb dos milions d’euros les accions que es duguen a terme en els municipis per a evitar la violència de gènere i promoure la igualtat.
Rodríguez ha dit que «cal un pacte d’Estat» perquè entre totes les institucions es puguen dur a terme les mesures oportunes, ja que «estem veient la realitat que tenim i cal lluitar per a canviar-la».

El president de la Diputació ha manifestat que aquests programes no seran possibles si no hi ha recursos disponibles, però tampoc cal duplicar-los, i per açò la coŀlaboració entra la Diputació i les altres administracions serà fonamental.

Per la seua banda, la diputada de l’àrea, Isabel García, ha informat que la situació de partida en molts municipis en temes d’igualtat i violència de gènere és precària. García ha dit que «està tot per fer, però sóc optimista i tenim les dades per a executar les mesures necessàries i la sort que el president m’acompanya en aquesta aventura».

 

Anàlisi d’Igualtat en els ajuntaments

El departament d’Igualtat ha fet una enquesta amb el propòsit de conéixer com protegir les dones que no han denunciat, l’existència d’oficines d’atenció a les víctimes del delicte i la formació específica per part del Poder Judicial i les forces i cossos de seguretat, així com analitzar quines són les competències que ha de cobrir l’administració per a la prevenció, detecció i actuació correctes davant de la violència de gènere, etc.

 

Proposta d’actuacions

Isabel García ha explicat que el principal objectiu que ha d’impregnar totes les propostes de millora contemplades en el present informe és l’avanç cap a un model d’atenció personalitzada a les víctimes de la violència de gènere que evite la revictimització i incorpore plans concrets de recuperació social, emocional, personal i laboral de les dones afectades. D’ací ix el Pla Integral contra la Violència de Gènere, que arreplega el disseny d’un nou mapa de recursos, la creació de la figura de la persona de referència per a la sostenibilitat emocional de la víctima i el seu entorn familiar, la creació d’espais de suport anteriors a la denúncia i d’un centre de recuperació integral per a les víctimes, la promoció dels plans d’igualtat, l’avanç cap a models de pressupostos amb perspectiva de gènere i l’existència de partides pressupostàries suficients que cobrisquen les necessitats de personal i altres recursos.

 

Igualment, des del departament d’Igualtat s’ha llançat la iniciativa de celebrar un congrés sobre coordinació i coŀlaboració interinstitucional i premiar o donar visibilitat als municipis compromesos amb la lluita contra la violència de gènere i a favor de la igualtat d’oportunitats.

 

Les dades del Pla Estratègic es troben en http://rvgdival.es/inici/

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.