MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

Justícia dóna suport als treballadors de l’empresa adjudicatària de la vigilància dels edificis judicials

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, s’ha reunit amb el Comité d’Empresa de CECA Seguridad, l’empresa que presta el servei de vigilància i seguretat dels edificis judicials de la Comunitat Valenciana prorrogat fins a l’any 2017, per abordar els successius impagaments de les nòmines que afecten a més de 80 vigilants de seguretat.

Puchades ha trasmés als representants dels treballadors la seua solidaritat i ple suport a les seues reivindicacions davant la situació d’indefensió creada pels constants retards en el pagament de les nòmines que es venen produint des de finals de 2013 i s’ha compromés a accelerar la posada en marxa de mesures per solucionar aquesta situació amb la rescissió del contracte amb CECA Seguridad, SL.

El subsecretari de la conselleria ha remés un requerimient a CECA Seguridad en què recorda que, com adjudicatària d’un contracte públic amb la Generalitat, l’empresa està obligada al complimient de les disposicions vigents en matèria de Seguretat Social i de Seguretat i Salut en el Treball, per la qual cosa “podrà considerar-se com a causa específica de resolució contractual l’incompliment de les obligacions laborals i de Seguretat Social del contractista amb els seus treballadors”.

El mateix escrit constata que l’empresa ha incomplit altres aspectes del contracte subscrit amb la conselleria, com “una reiterada reducció del nombre de vigilants que hauria de prestar el servici, amb el consegüent risc per als edificis i instal·lacions i, en especial, per als usuaris i persones que treballen en ells”.

En eixe sentit, Ferran Puchades ha explicat que la Conselleria de Justícia ja està treballant en la redacció del nou plec de condicions per a licitar novament el contracte amb l’objectiu de què una nova empresa s’encarregue de la tasca de vigilància de tots els edificis judicials de la Comunitat Valenciana.

Finalment, Puchades s’ha compromés a informar puntualment al Comité d’Empresa de les gestions que es desenvolupen des de la Conselleria sobre aquesta qüestió.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.