La Biblioteca Valenciana facilita les recerques en el seu web amb la incorporació del Catàleg d’Autoritats

Mañana se inaugura la IX Jornada de Puertas Abiertas de la Biblioteca Valenciana.La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ofereix un nou catàleg a través del seu portal web que permet a biblioteques, centres de documentació i arxius, però també a qualsevol ciutadà que ho desitge, consultar les autoritats o formes normalitzades segons les regles internacionals d’autors personals, entitats, títols uniformes, llocs o matèries.

El Catàleg d’Autoritats ofereix actualment accés a 203.142 registres, dels quals hi ha 146.069 registres d’autoritat de persona, 18.399 registres d’autoritat d’entitats, 4.521 registres d’autoritat de congressos, 2.741 registres d’autoritat de títols uniformes, 20.533 registres d’autoritat de matèries, 4.092 registres d’autoritat de noms geogràfics i 6.785 registres d’autoritat de subencapçalaments de diferents tipus.

És una nova eina de recerca de continguts en el web de la Biblioteca que es posa a disposició dels ciutadans prestant especial atenció als autors i entitats valencianes. El Catàleg d’Autoritats és una aplicació en contínua evolució que s’anirà completant amb nous registres.

Aquest catàleg se suma als catàlegs ja oferits per la Biblioteca Valenciana a través del seu web. El Catàleg de Fons de la Biblioteca Valenciana, que permet la consulta de les obres d’aquesta entitat, aconsegueix la xifra de 422.502 registres bibliogràfics, que suposen més d’un milió de volums o exemplars.

Per la seua banda, el Catàleg Col·lectiu de Patrimoni Bibliogràfic Valenciana, amb 107.342 registres, recull els impresos des del segle XV fins al segle XIX que es troben en qualsevol biblioteca valenciana.

Tots aquests disposen de format MARC, un protocol d’identificació i intercanvi de documentació en l’àmbit bibliogràfic, que permet la captura i aprofitament de la informació per qualsevol biblioteca o centre.

L’accés directe al Catàleg d’Autoritats és:

·Valencià: http://bv.gva.es/screens/opacautbv_val.htm 

·Castellà: http://bv.gva.es/screens/opacautbv_spi.htm
 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.