728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

La Conselleria de Justícia implanta la notificació telemàtica a advocats i graduats socials a partir del 7 de març

– Ferran Puchades destaca “l’esforç de l’Administració per a posar les noves tecnologies al servici de la ciutadania”

(14/02/2016) Totes les notificacions remeses als advocats i graduats socials des dels òrgans judicials de la Comunitat Valenciana es faran exclusivament per via telemàtica a través de la plataforma Lexnet a partir del pròxim 7 març, segons va anunciar el secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertades Públiques, Ferran Puchades, que va destacar “l’esforç de l’Administració per a posar les noves tecnologies al servei de la ciutadania de manera que siguen una ferramenta per a prestar un servici més àgil, eficaç i eficient”.

Puchades va avançar que la previsió és que la prestació d’escrits exclusivament per via telemàtica, tant iniciadors com de tràmit, en tots els òrgans judicials i col·lectius es puga implantar definitivament a partir del pròxim mes de juny, i per això, “s’està treballant intensament” des de la direcció general de Justíciaen col·laboració amb la direcció general de tecnologies de la comunicació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

El secretari autonòmic de Justícia va explicar que fins al 21 de febrer s’estendrà el programa pilot per a la pràctica de notificacions en doble via a tots el jutjats del Social de València després de quinze dies d’experiència pilot en el Jutjat Social número 3 de València en els que no s’ha produït cap incidència.

Durant aquest període, les notificacions telemàtiques seguiran limitades els advocats i graduats socials designats pels seus respectius col·legis professionals per a participar en l’experiència pilot. El sistema, que ja s’usa des de fa anys en totes les oficines judicials de la Comunitat per a les notificacions a procuradors i el seu ús està plenament normalitzat i sense incidències rellevants, “creiem que ja estem en condicions d’estendre-ho a tots els òrgans i col·lectius”, va explicar Puchades.

L’objkectiu és estendre la pràctica de notificacions en doble via del 22 de febrer fins al dia 6 de març a tots els ordes jurisdiccionals i jutjats de la Comunitat Valenciana. Aixì mateix, es practicaran les notificacions via Lexnet a tots els advocats i graduats socials. Posteriorment, a partir del 7 de març conclourà esta doble via i totes les notificacions remeses als advocats i graduats socials des de tots els òrgans judicials, es faran exclusivament per Lexnet.

Per part, el Secretario de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i els secretaris coordinadors provincials de Castelló, València i Alacant ja han dictat les instruccions pertinents dirigides a tots els lletrats de l’Administració de Justícia de la Comunitat.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.