La desocupació es va reduir a la ciutat de València en 13.000 persones durant els últims 12 mesos

Valencia Noticias | Redacción.- L’atur va registrar a la ciutat un descens interanual, entre l’Enquesta de Població Activa (EPA) de l’últim trimestre de 2014 i la de l’últim de 2015, de més de 13.000 persones, segons les dades facilitades hui pel responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Joan Calabuig, qui ha assenyalat que “València comença a moure’s amb una velocitat de creuer bastant elevada. La taxa d’atur en finalitzar el passat any era del 18’93 %, davant del 21’7 % registrada en el segon trimestre, la qual cosa demostra que la recuperació de l’ocupació en la ciutat es va produir sobretot en el segon semestre”.

“Davant de la imatge preocupant que s’està oferint com a conseqüència dels últims casos de corrupció protagonitzats pel Partit Popular, també es produïxen notícies bones, com este descens de la desocupació que situa les xifres de l’atur per sota de la província, de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya, i obri un futur esperançador per a la creació d’ocupació”, ha assegurat el també portaveu Joan Calabuig, qui ha recordat que en els pitjors moments de la crisi l’atur arribà a situar-se per damunt del 26%.

Insistió Calabuig en que los datos facilitados son los de la Encuesta de Población Activa (EPA).
image-315945

Els sectors amb major reducció del nombre d’aturats són la construcció, “on s’ha produït una reactivació més relacionada amb la rehabilitació que amb obra nova i s’han creat més de 4.000 ocupacions”; servicis, amb 3.400 nous treballadors ocupats, “i també cal destacar un repunt de 1.400 llocs de treball en la indústria”, d’acord amb les dades facilitades per Calabuig, qui ha afegit que el descens ha sigut major entre les dones desocupades que entre els hòmens, com pot comprovar-se en les taules i gràfics que acompanyen esta informació.

“Estem en un entorn que oferix més seguretat que altres zones del Mediterrani, però no podem fer plantejaments triomfalistes, però sí afirmar que el nou govern municipal ha contribuït amb tots els mitjans al seu abast a crear un clima positiu per a la inversió, l’entorn de credibilitat que necessitem de cara al futur”, ha assegurat el regidor de Formació i Ocupació. “Ara hem de seguir treballant per a superar els problemes de reputació que patix la ciutat per culpa d’alguns, perquè València torne a veure el seu nom associat al dinamisme i la creativitat”.

El llast de la corrupció

El paper que en esta tasca correspondria a l’Ajuntament passaria per “agilitzar les llicències d’activitat i urbanístiques i ser més eficients en els nostres servicis d’ocupació, d’orientació i formació dels treballadors, donant-li també major importància a l’adaptació entre l’oferta i la demanda i a millorar els  accessos als servicis via telemàtica, perquè els qui cerquen un treball puguen conéixer les ofertes i fer gestions i tràmits”.

Ha insistit Calabuig que les dades facilitades són les de l’Enquesta de Població Activa (EPA), “les mateixes que utilitza la Unió Europea per a elaborar els seus informes sobre l’ocupació; una informació objectiva que servisca per a prendre decisions. Ens comprometem al fet que siguen clars i transparents, perquè és inacceptable manipular les dades”.

També s’ha referit en la seua compareixença a la pròxima creació de l’Observatori de l’Ocupació, on estiguen representats sindicats, patronal, administració i universitats, i s’ha mostrat esperançat que el dinamisme econòmic continuarà i contribuirà a nous descensos de l’atur. “Tenim l’esperança que al final del mandat les xifres s’acosten a una reducció fins a la meitat de les que ens trobem en iniciar la legislatura. Creiem que no és un plantejament d’un optimisme desbordant, perquè València té marge per a créixer”.

“València ha començat a moure’s amb una certa solidesa i optimisme. Estem en un entorn econòmic de creixement, amb bona velocitat de creuer per a seguir la senda de reducció de la desocupació i situar-nos en la mitjana de les grans ciutats europees”, ha assegurat el regidor Calabuig, qui ha recordat que al principi de la legislatura hi havia en la ciutat al voltant de 100.000 persones desocupades.

No obstant això, també ha manifestat que “la corrupció és un llast que no afavorix ni  les nostres empreses ni  les que podran prendre la decisió d’invertir en la ciutat. Hi ha una preocupació real que expressa el món empresarial, davant de la qual volem recuperar la imatge de ciutat amable i d’alta qualitat de vida”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.