La Diputació de València promociona la pràctica de l’esquí adaptat per a persones amb diversitat funcional

2_0La Diputació de València, a través de les subvencions concedides des de l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García, està permetent que el Club d’Esquí Sierra de Gúdar desenvolupe al màxim la pràctica de l’esquí adaptat per a persones amb diversitat funcional.

 

El Club d’Esquí Sierra de Gúdar (CESG), associació esportiva valenciana sense ànim de lucre, està duent a terme el projecte CESG-INTEGRA, que permet el desenvolupament de l’esquí adaptat. Amb les subvencions rebudes l’any 2017 de la Diputació de València, el CESG va formar al seu professorat en els cursos més prestigiosos, va comprar material d’última generació (dues monoesquís amb estabilos) i va impartir 50 hores de classe per a 30 persones amb alguna discapacitat de mobilitat, sensorial i cognitiva.

 

Actualment, el CESG conta ja amb tres equips d’aquestes característiques i, amb l’ajuda concedida enguany per la Diputació, té previst formar en esquí adaptat a un equip de competició que participe en el Campionat d’Espanya, on no faltarà el seu esquiador Jaime Almenar, actual subcampió nacional en la seua categoria.

 

En aquesta mateixa línia, al mateix temps que s’imparteixen aquestes classes d’esquí adaptat, s’organitzen jornades de baptisme de neu amb introducció a l’esquí, a les quals assisteixen persones individuals o grups d’associacions com Asindown, Tetrasport, o l’associació BalletVale+, que usa el ballet i l’esquí com a teràpia per a xiquets amb paràlisi cerebral.

 

A més, segons informen des de l’associació, a partir d’ara hi haurà esquí adaptat tots els caps de setmana de la temporada. Una trucada a la qual s’espera que acudisquen tant persones individuals com a grups, d’oci i de competició, esportistes i associacions, veterans i xiquets… així com persones amb mobilitat reduïda, xiquets amb paràlisi cerebral, membres d’Asindown, etc. Com asseguren des del Club d’Esquí Sierra de Gúdar: “Va a ser una temporada fantàstica!”

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.