728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

La Generalitat anuncia la constitució d’una Mesa de la Cadena Agroalimentària que involucre a tots els agents del sector

Els directors generals de Comerç i Consum, Natxo Costa, i d’Agricultura Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, s’han reunit aquest matí amb els representants de la Unió de Llauradors i AVA per a abordar la problemàtica de la venda de productes citrícoles de la Comunitat Valenciana.

Al final de la reunió, han anunciat la creació d’una Mesa de la Cadena Agroalimentària en la qual, per part de l’Administració, estaran presents la direcció general de Comerç i Consum, la direcció general d’Agricultura i la direcció general de Transparència, amb l’objectiu de treballar en les bones pràctiques i la responsabilitat social corporativa.

Segons ha explicat Costa, “convocarem a aquesta Mesa als productors, des dels sindicats agraris a les confraries de pescadors i cooperatives, així com a les organitzacions de supermercats i de grans superfícies per a tractar tres temes bàsics: els cítrics, la carn de conill i l’etiquetatge de peix.

Així mateix, ha apuntat que “coordinarem els treballs de la Mesa amb el Consell Valencià de Consumidors i Usuaris perquè els treballs de la Taula siguen també contrastats amb els interessos dels usuaris i consumidors”.

Aquesta Mesa, la constitució de la qual es preveu per al mes d’abril, tindrà com a objectiu revisar els codis de bones pràctiques existents perquè les empreses que els signen tinguen el suport de la Mesa i de l’administració, dels productors i consumidors i aconseguir unes bones pràctiques en la venda i en l’etiquetatge de productes, així com uns canals de comercialització respectuosos amb la societat.

Per la seua banda, el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, ha destacat que “la cadena alimentària ha de funcionar correctament, amb eficiència i s’ha de remunerar adequadament cada sector integrant de la cadena”.

“En l’actualitat, el productor agrari és la baula més feble d’aquesta cadena la qual cosa incideix que els preus que percep són absolutament insuficients. Amb aquestes actuacions perseguim, a més, que aquestes situacions injustes revertisquen” ha afegit.

A més, Roger Llanes ha defensat el caràcter estratègic per a la Comunitat Valenciana del sector citrícola en particular i agroalimentari en general, com a generador de rendes procedents de l’exportació, destacant el seu caràcter preponderant en les vendes a l’exterior.

Tant Costa com Llanes han incidit que les polítiques del nou Consell no solament cerquen el benefici econòmic sinó que també el benefici social i com repercuteix aqueix benefici en el conjunt de ciutadans i ciutadanes.

Expedients informatius sobre el preu de venda dels cítrics

En la reunió s’ha abordat l’estat dels expedients informatius oberts el passat mes de desembre a instàncies de les denúncies dels sindicats sobre els preus de venda dels cítrics del nostre territori.

Costa ha explicat que s’ha rebut la informació de vuit de les nou cadenes de supermercats i hipermercats a les quals es va sol·licitar conéixer els preus de compra dels productes citrícoles en els seus diferents formats i pesos de la campanya de tardor i hivern.

Segons el director general de Comerç, “a priori no hem detectats cap il·legalitat,és a dir venda del producte per sota de preu de compra, però si una irregularitat social, ja que els preus de compra al proveïdor són excessivament baixos i no permeten que l’agricultor valencià cobrisca dels costos de producció”.

Referent a açò, ha posat l’accent, en què és un tema que “no solament ens preocupa a nosaltres sinó que les pràctiques comercials deslleials preocupen la comissió europea, perquè és un tema generalitzat que s’està donant en diferents sectors agrícoles i ramaders”.

Finalment, tots dos directors han subratllat que la Generalitat va a treballar al uníson en aquest tema per a “afrontar el problema amb amplitud de mires i vetlar pels interessos de totes les parts, aconseguint un punt d’equilibri perquè les cadenes comercialitzadores tinguen beneficis i els agricultors puguen viure dignament, de manera que puguem mantenir les nostres explotacions agràries”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.