La Generalitat lliurarà el II Premi taurí ‘Va de bous’ el pròxim 6 de març

GRA559. Valencia (Comunidad Valenciana), 24/03/2015. El diestro Enrique Ponce muestra el galardón en la entrega de los I Premios Taurinos de la Comunitat Valenciana en la que ha recibido el premio en la categoría de espectáculos taurinos en plaza de toros. EFE/Kai Försterling

GRA559. Valencia (Comunidad Valenciana), 24/03/2015. El diestro Enrique Ponce muestra el galardón en la entrega de los I Premios Taurinos de la Comunitat Valenciana en la que ha recibido el premio en la categoría de espectáculos taurinos en plaza de toros. EFE/Kai Försterling

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat la resolució de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per la qual s’atorguen els II Premis Taurins Va de Bous.

El jurat de les dues categories ha acordat concedir ex aequo el premi de la categoria de Festejos taurins tradicionals al ramader Vicente Peris Maximino, per la seua contribució a la ramaderia autòctona, i a l’Entrada de bous i Cavalls de Sogorb, per ser la celebració més representativa i icònica que en l’actualitat posseeix la festa de Bous al carrer a la Comunitat.

En la categoria d’Espectacles Taurins en plaça de bous, el jurat ha acordat lliurar-lo al periodista José Luis Benlloch per la seva trajectòria professional i implicació amb el món dels bous.

Els premis Va de Bous es concedeixen cada dos anys, tenen caràcter honorífic i cada guardonat rep la reproducció d’una escultura de Miquel Navarro. L’acte de lliurament dels guardons es realitzarà el proper 6 de març en l’Ateneu Mercantil.

El jurat d’ambdues categories l’integren com a membres nats, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; la directora general de Seguretat, Aurora Valero, i el cap de servei Fernando Castellano, com a secretari.


Per la categoria d’Espectacles de Plaça s’ha comptat en aquesta edició amb:  Juan Carlos Vera, en representació dels Professionals taurins matadors de bous;  César Fernández, representant els Professionals taurins picadors, banderillers i mossos d’espasa;  Pedro Toledano com a representant dels mitjans de comunicació;  Ignacio Lloret en representació de l’Empresariat  Pedro José Jovani, representant als Aficionats  Eloy Garcia Machi, de les escoles taurines i  Antonio Bravo, subdirector general de Patrimoni en representació de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Per la categoria d’espectacles s’ha comptat amb la participació de:  Fernando Machancoses en representació dels ramaders;  Manuel Moreno dels mitjans de comunicació;  Ricardo Meliá en representació dels aficionats;  Leandro Benito per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies;  Roger Llanes, Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural;  Antonio Bravo, subdirector general de Patrimoni en representació de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i  Luis Games de la Comissió Consultiva de Festejos Taurins Tradicionals.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.