La Generalitat Valenciana demana a Bankia la retirada d’una campanya publicitària “per reproduir estereotips sexistes”

L’Institut de la Dona assegura que els espots publicitaris “perpetuen estereotips que limiten la projecció de les dones”

La conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana ha sol·licitat a Bankia la retirada d’una campanya publicitària que, sota el lema ‘En la vida ja pagues massa comissions’, l’administració valenciana considera que “ perpetua estereotips que limiten la projecció de les dones i que vicien les relacions de parella“.

La Generalitat ha tramitat la petició a través de la direcció general de l’ Institut de les Dones, segons ha informat en un comunicat. La nova campanya publicitària de l’entitat bancària escenifica el pagament de comissions en diverses situacions en les quals els protagonistes “sofreixen conseqüències per errors banals”.

Entre elles, Igualtat ha destacat la d’un marit que ha assistit a un comiat de solter i ha de sofrir una “torturadora sessió de compres”, un pare que no ha anat a la funció del col·legi de la seva filla i “haurà de jugar a princeses per compensar-la”, una manifestació de companyonia entre col·legues en el treball o una mare que no ha jugat a casa amb els seus fills perquè estava treballant.

En l’escrit enviat a l’entitat bancària, la conselleria que dirigeix la vicepresidenta Mónica Oltra ha denunciat que amb aquests recursos humorístics “es perpetuen estereotips i es traslladen missatges tendenciosos, manipuladors i que reprodueixen conductes lligades al patriarcat, com que una mare no ha estat a casa amb els seus fills perquè havia de treballar”.

A més, ha subratllat que “l’associació nena-princesa és un clàssic adoctrinador i sexista”, i que “curiosament, quan es mostra una relació de cooperació, suport i solidaritat, els protagonistes són homes”.

Per a Igualtat, “els mitjans de comunicació són altaveus d’estereotips i també la fàbrica en la qual es forgen”, i considera que aquest cas “presenta un ventall d’estereotips sobre les relacions de parella, que és negatiu per a ambdues parts”.

Sense resposta de Bankia

En la petició, que la conselleria assegura que encara no ha obtingut resposta per part de Bankia, la Generalitat reivindica “igualtat de drets i deures entre els sexes, també en els missatges publicitaris”, que al seu judici, “no solament han de reflectir aquesta igualtat, sinó també han de contribuir a ella”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.