MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

La Generalitat Valenciana demana al Constitucional que aixequi la suspensió del decret de sanitat universal

El govern valencià ha sol·licitat al Tribunal Constitucional (TC) l’aixecament de la suspensió del decret llei 3/2015, de 24 de juliol, pel qual es regula l’ accés universal a l’atenció sanitària a Valencià. En la sol·licitud, que es va presentar ahir i que se sustenta en motius de salut pública, s’al·ludeix a antecedents similars al País Basc i Navarra, on es va aixecar la suspensió de la norma impugnada.

El dia 11, el ple de les Corts, amb els vots de Compromís, PSPV i Podem, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP, ja  va acordar demanar al govern d’Espanya la retirada del seu recurs davant el TC que bloqueja l’aplicació del decret.

En el seu escrit, al qual ha tingut accés EFE, la Generalitat al·lega que l’accés a l’atenció sanitària integral “és un dret fonamental”, que la població en risc d’exclusió social necessita mesures preventives i que han de ser els poders públics els responsables de suprimir els obstacles dels quals sorgeix la desigualtat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.