La germana de Rita Barberá afirma no tenir constància de les donacions dels regidors i assessors del PP de València

Asuncion-Barbera-al-Valencia-PP_1574252695_28897581_651x366
image-368222
L’exvicealcalde de València, Alfonso Grau, no ha acudit a la comissió d’investigació del cas Taula que avui ha començat a l’Ajuntament

L’excap de gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament de València i germana de l’exalcaldessa Rita Barberá, Asunción Barberá, ha negat avui tenir constància de les donacions al PP que s’investiguen en el cas Taula i ha dit que és “absolutament fals” que ella fes unes declaracions en les quals hauria dit que “s’havien passat” demanant diners per a la campanya electoral municipal de maig de 2015.

Barberá ha inaugurat la primera sessió de compareixences de la  comissió municipal que investiga al PP de València per depurar possibles responsabilitats dels seus regidors, en el marc del cas del suposat blanqueig pel qual estan investigats mig centenar de regidors, exregidors, assessors i exassessors populars.

En una compareixença en la qual ha estat acompanyada del seu advocat, Carlos Verdú, Asunción Barberá ha assegurat que la relació de l’Alcaldia amb el grup del PP era “absolutament administrativa”, que ella no és membre del grup popular ni del PP i que la llavors alcaldessa no acudia a les meses de contractació i li arribaven els contractes “per a la signatura”.

Primer dia de declaracions

A l’inici de la sessió, el secretari general del ple, Pedro García Rabasa, ha llegit els escrits de dos de les exassessores convocades avui, Patricia Iserte i Nuria Diego, justificant la seva incompareixença argumentant que en el moment processal actual no procedeix que facin declaracions, tal com han aconsellat tant el jutge que investiga el suposat blanqueig com el fiscal del cas.

Abans de l’interrogatori, s’ha acordat que l’exassessora Arancha Martí, citada avui, comparegui a porta tancada, com ha demanat, “com a excepció” per tractar-se d’una testimoni sense obligació d’acudir, encara que s’ha negat la mateixa concessió a Asunción Barberá, demanada pel seu lletrat per no vulnerar la seva intimitat, perquè ella té obligació d’assistir per ser funcionària.

La primera sessió de compareixences de la comissió municipal que investiga la gestió del PP de València ha començat avui sense la meitat de les persones que estaven citades perquè a més de les dos exassessores tampoc ha comparegut l’exvicealcalde Alfonso Grau, processat també en el cas Nóos.

El PP demana ajornar la comissió

El grup municipal del PP demanarà a la Junta Electoral posposar la comissió que investiga la gestió del PP de València en la qual es busca depurar possibles responsabilitats dels seus regidors fins després de les eleccions del 26 de juny, per no interferir per les repercussions mediàtiques d’aquestes sessions.

Així ho ha anunciat avui el portaveu popular, Eusebio Monzó, després que els representants de la resta de grups polítics de la comissió hagin rebutjat la seva petició d’arribar a un acord entre ells per al seu ajornament.

Monzó ha argumentat la seva petició en què la comissió busca “exclusivament depurar responsabilitats polítiques”, així com per la proximitat de les eleccions generals, l’interès mediàtic que suscita la comissió i els precedents en la suspensió de la comissió dels ERO a Andalusia en circumstàncies semblants.

La resta de grups polítics –Compromís, PSPV, València en Comú i Ciutadans– ha rebutjat la proposta en considerar que les responsabilitats polítiques són independents de les judicials, que el PP està “posant traves” i que la proposta és “inoportuna” perquè s’havia votat per unanimitat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.