La Gran Fira de València convertirá la ciutat en el gran pol d’atracció cultural, festiu i de oci, amb 250 activitats

València Noticies | Redacció.- El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui la programació de la Gran Fira de València 2016, que s’ha dissenyat amb l’objectiu de fer de la nostra ciutat “el gran pol d’atracció cultural, lúdica i festiva durant tot l’estiu i, especialment, durant el mes de juliol. Presentem un model de fira més divers i plural i, per tant, més atractiu per a tota la ciutadania”, ha explicat Fuset.

Per a això, s’han duplicat les activitats previstes, s’ha ampliat el perfil del públic a qui es destinen les propostes i s’ha multiplicat per dos també el nombre de llocs i emplaçaments dels actes programats. A més, la programació d’enguany, la primera que elabora íntegrament el nou equip de govern, aposta per una millora de la mobilitat i dels accessos a les activitats, per ampliar els focus de difusió per mitjà de la utilització de les noves tecnologies i les xarxes socials, i la col·laboració amb entitats, empreses i institucions.

Tal com ha explicat el regidor Fuset, la Gran Fira de València oferix més de 250 activitats, que es realitzaran en més de 85 escenaris distints, en un esforç dirigit des de la Regidoria per a portar les propostes a tots els barris i a tots els pobles de València. Això suposa un increment notable sobre les 130 activitats i 33 ubicacions de la programació de l’any passat.

La programación de este año multiplica por dos el número de actividades y el de emplazamientos respecto al año pasado, indicó Fuset en la presentación.
image-391933

Per mitjà de la fórmula d’un ‘correfira’, una furgoneta-escenari recorrerà 19 barris: Poblats Marítims, Cabanyal-Canyamelar, Malva-rosa, Aiora, Patraix, el Carme, Malilla, Campanar, l’Olivereta, la Creu Coberta, Benicalap, Sant Pau, Benimaclet, Orriols, Sant Marcel·lí, el Mercat, la Seu, Russafa i Ciutat Fallera. I set pobles: el Palmar, Massarrojos, la Torre, Benifaraig, Benimàmet, Castellar i Carpesa. “Amb un esperit precisament de fira”, ha explicat Fuset, “el correfira recorrerà tots estos punts portant les actuacions de música, teatre, màgia, contacontes…”

De manera paral·lela, s’ha realitzat una aposta molt gran per la difusió. Els programes de la Gran Fira estaran disponibles en els punts habituals: centres de majors, de joventut, oficines de turisme,…; però se sumen enguany empreses i firmes que funcionaran com a punts de difusió: centres d’El Corte Inglés, supermercats de Consum, centre de La Nau, pavellons de la Fira al Palau de la Música,…

Una pàgina web específica, que ja està en funcionament en el website www.grafiravalencia.com, aglutinarà tota la informació, ubicacions, horaris, propostes… i també l’accés per a participar en iniciatives com el torneig del joc de cartes valencià La Fallera Calavera, creat per Enric Aguilar i il·lustrat per Esther Méndez, que tindrà lloc els dies 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 i 28 de juliol, obert a un total de 300 participants, o el concurs per equips Trivialencia.

La Gran Fira 2016 pretén arribar a tot tipus de públic, amb una proposta que inclou formats molt variats, dirigits als i les habitants de la ciutat, àrea metropolitana i visitants. Per a això, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible també s’ha realitzat un gran esforç per a afavorir l’accés de la ciutadania a les activitats. En este sentit, el regidor Fuset ha destacat les que van dirigides a un públic nombrós, com les del calendari pirotècnic, els concerts de Vivers o la Gran Nit de Juliol.

Varietes, cine-karaoke, dança…

Així mateix, atesa la diversitat de públics, la Fira oferix des de l’espectacle de varietés per a majors de 18 anys Chao ChoChín fins a l’espectacle Tatuaje. Homenaje a Concha Piquer. Així mateix, el programa inclou novetats com El sarau de la Fira, una nit de balls populars valencians a la plaça de l’Ajuntament, que inclourà un taller de dansà previ.

Altres de les propostes seran les nits de cinema Karaoke, espectacles participatius també a la plaça de l’Ajuntament, amb la projecció de tres pel·lícules ben conegudes: Rocky Horror Picture Show, Moulin Rouge i Grease.

Tal com ja es va donar a conéixer dies arrere, l’oferta d’espectacles pirotècnics també s’amplia enguany en formats i escenaris, des de la traca correguda que inaugurarà la Gran Fira de València, que serà encesa per una persona destacada. Esta persona, el nom de la qual es donarà a conéixer més avant, exercirà també com a pregoner de la Fira, amb la voluntat d’institucionalitzar l’acte inaugural. El calendari pirotècnic inclou, entre altres propostes, l’espectacle Veles e Vents, de Xarxa Teatre, o el gran castell de foc que dispararà Ricardo Caballer en el Museu de Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

I atés que enguany la tradicional Batalla de Flors celebra el seu 125 aniversari, entre els dies 29 de juny i 31 de juliol el centre d’El Corte Inglés de Pintor Sorolla acollirà l’exposició “La Batalla de Flors, 125 anys en la Gran Fira de València”.

Pere Fuset ha conclòs la presentació amb un crida a la ciutadania perquè participe en la difusió de la Gran Fira a través de les xarxes socials amb el hashtag #granfiravlc, enviant i compartint les seues fotos, comentaris i vídeos.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.