La Policia de la Generalitat desmantella a València un local clandestí de joc il·legal

En el marc de l’operació “FARTONS”, agents del Grup de Joc de la Policia de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana han desmantellat a València un local de joc il·legal on es practicava el pòquer, en les seues distintes varietats, especialment el denominat ‘texas holdem’.

L’operació, iniciada a principis del mes de febrer d’enguany, ha conclòs amb la intervenció final de l’entrada i registre del mencionat local.

El resultat de l’operació és el següent:
– 1 persona detinguda per un delicte contra la salut pública
– 26 persones identificades (responsable, crupier i jugadors)
– 5 actes de substàncies estupefaents
– 1 acta d’arma blanca

S’ha intervingut gran quantitat de material relacionat amb el joc:
– 3 Taules de pòquer
– 3.000 fitxes amb distints valors de les utilitzades en el joc del pòquer
– Nombroses baralles franceses de les utilitzades per a este joc
– Diners en efectiu

Un altre material intervingut:

– Aparells de gravació, ja que el local disposava d’un circuit privat de gravació, inclús amb càmera cap a l’exterior de la porta
– Documentació relacionada amb l’activitat del joc en el local
– Una caixa forta sense obrir de la qual s’ignora encara el contingut.

El joc és una competència exclusiva de la Generalitat Valenciana, la seua activitat està subjecta a la deguda autorització administrativa i la seua realització requerix llocs habilitats, tal com arreplega la llei en què es regula el joc a la Comunitat Valenciana, i és competent per al seu control i inspecció la Policia de la Generalitat.

El Grup de Joc de la Unitat va tindre coneixement el passat mes de febrer que, en un local del carrer Alboraia de València, que figurava com a seu de l’Associació Valenciana de Jugadors Amateurs d’Escacs, Dòmino, Bridge i Pòquer, es realitzaven partides il·legals. Després de les primeres labors de comprovació, es constata immediatament que la informació és veraç i s’obri una investigació.

Després de les oportunes investigacions, es va poder contrastar que es tractava d’una activitat de joc il·legal -al marge de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, que ostenta el control legal del joc- destinada al lucre sense cap tipus d’impostos ni control. La seu de l’associació servia de ‘tapadora’ per a la pràctica il·legal del pòquer

D’esta manera, el responsable d’esta activitat dirigia l’activitat del local a través d’una organització de caràcter familiar, i obtenia grans beneficis que eludien el control tributari de l’Administració. El detingut comptava amb la col·laboració del fill, que era l’encarregat d’obrir les portes entorn de les 17.00 hores i fins a altes hores de la matinada. Per a accedir al local es prenien tot tipus de precaucions, dirigides a mantindre l’activitat oculta: telefonades prèvies, accés restringit, etc.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.