La regidoria de Sanitat, Salut i Esports se suma a la conmemoració del Dia Mundial de l’Esclerodèrmia

València Noticies | Redacció.- La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha manifestat el suport de l’Ajuntament de València als actes organitzats amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Esclerodèrmia, que se celebrarà el dia 29 de juny.

Amb motiu d’esta commemoració, l’Associació d’Esclerodèrmia Castelló (ADEC) instal·larà una taula informativa al costat de la porta principal de l’Ajuntament de València dilluns que ve, dia 27 de juny, de 10:00 a 13:30 hores. En este punt informatiu, els ciutadans interessats seran atesos per socis d’ADEC, que els facilitaran fullets informatius, adhesius, revistes i material divulgatiu sobre l’esclerodèrmia.

Se instalará una mesa informativa junto a la puerta principal del Ayuntamiento el próximo día 29.
image-393603

Se instalará una mesa informativa junto a la puerta principal del Ayuntamiento el próximo día 29.

Amb el lema ‘De la mà, per a un futur millor’, la campanya pretén donar a conéixer, d’una manera coordinada en tots els països membres de la Unió Europea, esta malaltia tan desconeguda, per a possibilitar avanços en el diagnòstic, el tractament i l’evolució, així com més sensibilitat i consciència pública sobre l’esclerodèrmia.

L’esclerodèrmia és una malaltia que afecta essencialment la pell, però també, en la seua forma generalitzada o sistèmica, els òrgans interns (pulmons, cor, renyons, esòfag, vasos sanguinis i articulacions, etc.). El terme esclerodèrmia descriu per si mateix el principal símptoma de la malaltia coneguda com a enduriment de la pell. És de difícil diagnòstic i considerada rara, sobre la base de la prevalença de 5 afectats per cada 10.000 persones. És més comuna entre les dones i sol aparéixer abans dels 40 anys.

La regidora, Maite Girau, ha subratllat que “la commemoració i els actes que es realitzen en el marc del Dia Mundial de l’Esclerodèrmia contribuiran a donar visibilitat a esta malaltia rara i ajudarà a aprofundir en la investigació i la labor per a millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones afectades”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.