MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

La transformació de L’Avinguda del Cid en una via urbana amb retirada de les passarel.les es licitarà enguany

València Noticies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge Vicent Sarrià s’ha reunit este matí amb l’Associació de Veïns de Nou Moles per a tractar diferents projectes que la Delegació té en marxa per al barri, entre els quals la transformació de l’avinguda del Cid.

El regidor ha donat a conéixer als residents en la zona els detalls de les diferents iniciatives previstes al barri en matèria d’urbanisme. En primer lloc, Sarrià ha informat els veïns que en els pròxims mesos es licitaran les obres de remodelació de l’avinguda del Cid, un projecte que està coordinat amb la Delegació de Mobilitat i que consistix en la retirada de cinc de les sis passarel·les existents, així com en l’ampliació dels passos per als vianants, tot això amb la voluntat de garantir la mobilitat de les persones i incrementar la seguretat.

“L’avinguda del Cid deixarà de ser una autopista d’entrada a la ciutat i es transformarà en una via urbana”, ha assegurat Sarrià, “perquè les persones puguen comunicar-se entre els diferents barris amb seguretat i sense barreres arquitectòniques”.

Reunión con la Asociación de Vecinos de Nou Moles.
image-348700

El pressupost de licitació d’esta obra estarà entorn dels 350.000 euros, per al qual hi ha crèdit en el pressupost de 2016. A això cal afegir la inversió que duga a terme la Delegació de Mobilitat per a regular els semàfors i la senyalització vertical i horitzontal que siga procedent. Les previsions són que les obres podrien iniciar-se a principi de l’any pròxim.

El segon tema abordat ha sigut l’adequació del solar del carrer dels Germans Rivas, projecte que han seleccionat els mateixos veïns del barri en el marc de la iniciativa Pressupostos Participatius que, com és conegut, ha permés que siguen els mateixos habitants de València els qui hagen decidit la destinació d’inversions per un import de 7 milions d’euros.

El pressupost d’esta actuació, que arriba als 80.000 euros, serà dut a terme pel Servici de Coordinació i Manteniment d’Infraestructures, i suposarà la construcció de voreres amb mobiliari urbà (bancs i font) i l’adequació del solar com a aparcament provisional.

Finalment, el delegat de Desenvolupament Urbà ha explicat als veïns l’estat d’execució del PAI (pla d’actuació integrada) del carrer del Brasil. Tal com ha recordat el regidor Sarrià, l’agent urbanitzador Firmus SL ha acabat les obres del jardí de què ja gaudixen els veïns. Això no obstant, està pendent d’incorporar alguns elements de jocs per a persones amb mobilitat reduïda, que s’encarregaran a una empresa especialitzada.

Per a això, ha recordat l’edil, al setembre calgué fer una modificació de crèdits de 35.000 euros per a assumir este import major, “ja que el govern municipal anterior va deixar el tema sense resoldre”, ha assenyalat. Sarrià s’ha compromés amb l’Associació de Veïns a visitar les obres una vegada concloses, acte al qual es convidarà l’Associació de Discapacitats COCEMFE, que també han aportat pressupost perquè esta àrea de jocs especialitzats per a persones amb mobilitat reduïda siga una realitat.

A partir d’ara, l’agent urbanitzador pot sol·licitar llicències per a l’edificació als solars dels habitatges. Sarrià ha recordat que dels 350 habitatges aproximadament que es construiran, l’Ajuntament disposa de solars amb una edificabilitat de 17.365 metres quadrats de sostre, on podrien construir uns 160 habitatges d’HPP.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.