MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

La Universitat Popular ampliarà la seua oferta formativa el pròxim curs 2016/17

València Noticies | Redacció.- La Junta Rectora de la Universitat Popular ha aprovat hui mantindre el pròxim curs 2016/17 l’oferta actual de 22 activitats i sumar-li una nova oferta de continguts i formats que ampliaran la programació habitual, com assenyala Isabel Lozano, vicepresidenta d’este organisme autònom municipal.

La vella ordenança municipal de preus públics, que no s’ha modificat en els últims 20 anys, limitava el número de cursos a oferir. La nova ordenança aprovada hui permet ampliar l’oferta d’activitats i també mantindre preus reduïts per als cursos considerats d’especial rellevància, pel seu caràcter de continguts fonamentals, com ara les relatives a lectoescriptura o les activitats de Cultura General i Cultura Valenciana així com Informàtica i Espanyol per a estrangers. Estes activitats seran bonificades per l’Ajuntament en un 95% del seu cost total de manera que dels 475 euros que costa cada una d’elles, els usuaris només aportaran el 5%. La resta d’activitats estaran també subvencionades per l’Ajuntament en prop d’un 90% del seu cost, i els usuaris només hauran d’abonar el 10%.

Isabel Lozano, concejala de Igualdad y Políticas Inclusivas.
image-370330

La nova ordenança, a més de facilitar que la Universitat Popular programe el número de cursos que considere per als seus objectius, també permet oferir diferents continguts i formats i establir distints preus atenent a la duració dels cursos.

Lozano afirma que “la Universitat Popular és de tots i totes, és un valor d’esta ciutat, i hem de dotar-la d’eines que permeten ajustar formalment l’oferta a nous requeriments que vagen sorgint en esta societat en procés de canvi”.

Per al 2016/2017, les activitats considerades de continguts bàsics tindran un preu únic de 25€ per a tot el curs (el 5% del cost total), de nou mesos de duració, mentre el preu de la resta d’activitats, també de duració equivalent al curs escolar serà de 55 € (el 10%).

La Universitat Popular, assenyala Lozano, “és un projecte municipal fonamental, amb un paper social més vigent que mai per a facilitar l’accés de totes les persones a la cultura, fomentar el pensament crític i el debat, la participació ciutadana, la inclusió social i la igualtat”.

La ordenança de preus dels cursos de la Universitat Popular no s’havia revisat des de 1996, una circumstancia que no permetia obrir procediments d’inscripció per a nous cursos.

Durant estos anys, els professionals formadors, formadores i responsables dels centres han adequat els continguts i els programes d’activitats culturals a les noves necessitats socials en el desenvolupament de la seua feina a les aules, però sense possibilitat formal d’oferir matrícula per a nous cursos, degut als condicionants de l’ordenança pública. Els nous continguts s’han abordat des dels projectes de centre, plantejats com activitats culturals complementaries o de aula.

Amb la nova ordenança, qualsevol contingut que es considere demandat o necessari, podrà valorar-se per a incorporar-lo a l’oferta formativa.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.