La XXII edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola conclou amb un gran èxit artístic i de públic

El Péndulo | Redacció.– La XXII edició del Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que l’Institut Valencià de Cultura organitza juntament amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola, ha finalitzat amb un “gran èxit artístic i de públic”, segons el balanç realitzat per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete.

Landete ha indicat que, malgrat el mal temps, “el públic ha continuat assistint fidelment als concerts en el castell i en l’església de Santa María”. “El piromusical del dia 2 d’agost amb música de l’Orfeu de Monteverdi va ser un èxit absolut i, a més, enguany hem organitzat dues activitats en el carrer que han tingut molt bona acceptació: la cercavila de la companyia Scura Splats i l’acció Arrima’t a la Música (en col·laboració amb Bankia)”, ha agregat.

“La nostra intenció ha sigut fer viatjar en el temps als espectadors i amb una programació tan evocadora, ho hem aconseguit”, ha indicat. Espectáculo piromusical en la clausura.

Els concerts amb més èxit de públic han sigut els oferits per formacions valencianes que, per primera vegada, actuaven en aquest festival. En concret, el 10 d’agost, València Original Art, sota la direcció de Barry Sargent, va tenir 340 espectadors, i el concert final del festival amb l’Orquestra de cambra de la Comunitat Valenciana, sota la direcció de Daniel Abad Casanova i actuant d’oboè solista Vicent Llimerà, va tenir 235 espectadors.

Malgrat les dificultats meteorològiques d’alguns dies, s’han oferit tots els concerts programats, ja que s’ha disposat com a alternativa del Saló Gòtic del Castell del Papa Lluna, recinte amb molt bona acústica per a la música.

El festival ha reunit en la seua programació grups nacionals de trajectòria internacional com La Dispersione, Capella de Ministrers, que enguany celebra les seues 30 anys d’existència, el consort de flautes barroques Piecere dei Traversi format per quatre dones, amb un concert que es va oferir en l’església de Santa María, juntament amb formacions internacionals com The Gonville Consort, Accademia del Piacere o Capriccio Stravagante.

“Els resultats de l’edició de 2017 d’aquest festival ens fan pensar que és una proposta molt consolidada a la qual any rere any s’acosta més públic interessat en l’oferta musical de gran qualitat que reuneix cada any el festival”, ha subratllat.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.