728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències col·labora amb l’Institut Valencià d’Edificació per a crear una guia d’inspecció i avaluació de danys per risc sísmic

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha firmat un contracte de servici amb l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) per a elaborar una guia d’inspecció i avaluació de danys produïts en edificis per sisme a fi d’integrar-la dins del pla especial davant del risc sísmic.

En concret, esta guia permetrà conéixer la vulnerabilitat dels edificis i construccions de la Comunitat Valenciana si patiren un terratrémol; reconéixer els danys ocasionats en els mateixos i les actuacions i recomanacions que s’ha de seguir durant i després de l’emergència per a tornar a la normalitat.

La guia també facilitarà l’anàlisi i avaluació posterior de l’impacte econòmic i les necessitats i repartiment de possibles ajudes a la població afectada. La implantació de la guia permetrà també crear una bossa de tècnics experts -arquitectes i arquitectes tècnics- en cada província de la Comunitat Valenciana.

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, assenyala que la bossa permetrà “homogeneidad en la valoració de dades, una estimació que contribuirà a l’equitat en l’assignació d’ajudes i que la resposta siga sempre proporcional a la catástrofe”.

La Comunitat Valenciana s’ubica en una àrea d’activitat sísmica moderada a escala mundial però amb importància en la Península Ibèrica. La major perillositat sísmica es concentra en la comarca del Baix Segura. Els graus d’intensitat sísmica oscil·larien des del 7 fins al 10 en el cas que es produïra un terratrémol greu que afectaria, principalment, a les províncies de València i Alacant.

Es tracta, per tant, d’un risc greu dins de l’Escala d’Intensitat Macrosísmica Europea que va des del grau més lleuger, l’1, al més fort, el 12, que es considera com de destrucció total. A partir del 6 i el 7 comencen a produir-se danys importants.
Per això, segons José María Ángel, “los municipis han de treballar en l’elaboració dels seus propis plans enfront del risc sísmic perquè han de conéixer com actuar i gestionar l’emergència, i organitzar els recursos necessaris per a coordinar-los de manera eficient en el cas que es produïra una catástrofe”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.