728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament aposta per la formació del seu personal amb un curs d’expert universitari en Direcció Pública Local

València Noticies | Redacció.- “Volem fer un pas avant en la gestió en este consistori i en acabar l’any començarem a rebre uns resultats que seran beneficiosos per a la ciutadania. La nostra aposta és molt clara per  fomentar un model de gestió pública eficient centrada en la ciutadania”, ha assegurat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Es tracta d’un curs oficial que es fa enguany per primera vegada. Té una duració de set mesos i entre el professorat que ho impartix hi ha referents molt rellevants en gestió pública local, tant de la Universitat de València com d’uns altres centres universitaris de tot l’Estat. Els catedràtics de la institució acadèmica valenciana, Vicente González Roma, Oto Luque, Vicente Martínez Tur, José María Peiró i José Ramos impartiran alguns dels mòduls del curs. Els acompanyaran en la tasca docent els catedràtics Joaquim Brugué, de la Universitat Autònoma de Barcelona; Lourdes Munduate, de la Universitat de Sevilla; Carles Ramió, de la Pompeu Fabra de Barcelona, i Manuel Viloria, de la Rey Juan Carlos de Madrid. A més, hi haurà professorat expert en diverses competències, com ara Simón Mesanza, en atenció a la ciutadania, innovació i millora de l’administració, o Faustino Olmos, en habilitats directives, lideratge i treball en equip.

Lo realizarán 50 jefes de servicio y de sección y cargos con funciones análogas.
image-383334

Els destinataris del curs són 50 treballadors i treballadores municipals que ocupen els càrrecs de caps de servici o de secció o uns altres anàlegs. Hauran de superar 20 crèdits ECTS fins a desembre, dividits en diversos mòduls: anàlisi i avaluació de polítiques públiques, organització i estratègia en l’administració pública, gestió de recursos humans i direcció de persones en les administracions públiques, lideratge efectiu, gestió del canvi i innovació i, per últim, elaboració d’un pla de millora.

Entre les característiques del curs hi ha l’obligació per part de l’alumnat de presentar un pla de millora com a treball de fi de curs, que consistirà en l’aplicació d’un model de gestió avançada en els seus llocs de treball. “Això repercutirà en la millora dels servicis municipals i en allò que des de l’Ajuntament oferim a la ciutadania”, ha destacat Campillo en referència als beneficis que tindrà l’aplicació dels 50 plans de millora amb un model de gestió avançada als servicis municipals.

Campillo també ha volgut destacar la col·laboració amb la Universitat de València com “una plataforma perfecta per a cobrir les necessitats formatives del personal municipal, ara que han començat a ser una prioritat, per primera vegada, per a l’equip de govern de la ciutat”. A més, ha destacat l’enfortiment progressiu de les relacions entre l’equip de govern i les universitats públiques valencianes: “El temps en què l’Ajuntament donava l’esquena a les universitats públiques de la ciutat s’ha acabat. Hem encetat un procés de cooperació que reflectix la gran importància que tenen per a este equip de govern les relacions amb les nostres universitats”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.