MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament aprova la liquidació definitiva dels pressupostos de l’any 2015

València Noticies | Redacció.-El Ple de l’Ajuntament ha aprovat la liquidació dels pressupostos de 2015 amb l’abstenció del Grup Popular i Ciutadans en els apartats de modificació de crèdits extraordinaris i reconeixement de crèdits i obligacions. El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha celebrat la baixada del deute municipal a 720 milions d’euros en 2015 dels 965 milions de 2012, però ha assenyalat que esta reducció s’ha aconseguit “a costa de l’augment d’impostos i la reduccion de servicis i prestacions als ciutadans. Ara toca reconéixer l’esforç dels ciutadans i fer que eixa liquiditat es destine a despeses socials, reactivació econòmica i ocupació”.

Pleno del Ayuntamiento en el día de hoy.
image-348075

El regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha recordat que el deute que tenia l’Ajuntament en 2012 equivalia al 122 % dels pressupostos municipals “i va posar l’Ajuntament prop de la fallida tècnica. Si es va aconseguir reduir el deute va ser per la intervenció directa d’Hisenda, que va comportar la reducció de despeses i personal. L’equip anterior va estar més de 20 anys generant deute i solament dos reduint-lo”. Vilar ha reiterat que les previsions de l’equip de govern són que, al final del trimestre, el deute municipal siga de 714 milions d’euros i puga baixar als 700 milions quan es liquiden els pressupostos de 2016.

El portaveu del Grup Popular, Eusebio Monzó, ha subratllat que el creixement autonòmic és “fruit del treball de l’equip de govern anterior, igual que el superàvit del pressupost municipal de 60 milions d’euros és similar a l’assolit en la legislatura anterior”. Així mateix, ha manifestat que l’endeutament ha anat reduint-se fins als 720 milions de final de 2015 des de l’any 2010.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.