728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament aprova la normativa de la publicitat exterior a Ciutat Vella

Valencia Noticias | Redacción.- La comissió de desenvolupament urbà i habitatge, que se celebrarà el pròxim dimecres, dia 23, donarà compte de la resolució de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per la qual s’aprova definitivament la normativa urbanística reguladora de la publicitat exterior i identitat corporativa. Així ho ha anunciat hui el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià.

Es tracta d’una normativa que s’aplica als cinc PEPRI de Ciutat Vella, als plans especials dels entorns BIC PEP-EBIC i als altres plans especials de protecció de la ciutat com ara Sant Miquel dels Reis, les Drassanes o el convent de la Trinitat, així com tots els nuclis primitius (Patraix, Campanar, Benimàmet, pedanies, etc.).

Una calle del barrio de Ciutat Vella.
image-343502

Esta normativa va ser exposada al públic per acord plenari del 27 de desembre de 2013 i aprovada provisionalment per unanimitat en la sessió plenària del 26 de desembre de 2014. Amb l’aprovació definitiva, la normativa entra en vigor.

Tal com ha manifestat Sarrià, esta nova normativa possibilitarà una millor integració harmònica dels conjunts protegits amb el seu entorn, ja que entre altres coses prohibix la fixació de cartells sobre edificis, rètols de caràcter comercial en les seues façanes o publicitat sobre mitgeres.

Així mateix, queden igualment prohibits els anuncis en els pals d’enllumenat, amb l’excepció dels anuncis no comercials de caràcter puntual, que hauran de ser autoritzats per l’Ajuntament.

La regulació establix dos indicadors: la regulació de la publicitat i la regulació dels indicadors i de la retolació d’establiments que siguen identificatius de les marques corporatives i de l’activitat que s’hi desenvolupa.

La Comissió Municipal de Patrimoni dictaminarà sobre els conflictes que puguen sorgir en aplicació d’esta normativa que, sens dubte, suposarà una millora paisatgística i una posada en valor de l’important patrimoni estructural catalogat dels centres històrics de València, ha assegurat el regidor de Desenvolupament Urbà.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.