L’Ajuntament aprova obres de conversiò en zona de vianants, milorra de voreres i accessibilitat en set barris

Valencia Noticies | Redacció.- El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Vicent Sarrià, ha destacat hui que la seua delegació ha aprovat intervencions de “cirurgia urbana” en diversos barris de la ciutat, com Benimàmet, Benicalap, Beteró, Torrefiel, la Roqueta, Ciutat Fallera i Campanar que, ha assegurat, “estan destinades a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes”. El pressupost de les obres ascendix a 1.278.000 euros que s’invertiran en la urbanització de carrers, conversió en zona de vianants i millores d’entorns escolars.

En el cas de Benimàmet, es duran a terme obres en els carrers del Pintor Garnelo, Penyetes, Sinarques i Sant Josep per un valor de 97.525 euros i una duració aproximada de sis setmanes.

Siete barrios mejorarán sus accesibilidades.
image-418020

L’objectiu d’este projecte és l’ampliació i el pavimentat de les voreres dels carrers del Pintor Garnelo, Sinarques i Sant Josep, així com la retirada del fresatge existent en l’esplanada del carrer de les Penyetes, intersecció amb el carrer del Pintor Orrente.

Pel que fa a Campanar, el projecte arreplega els obres necessàries per a la millora de la infraestructura viària en el carrer de Rascanya i adjacents. Les obres tenen un cost de 289.261 euros i un termini d’execució de 3 mesos i comprenen l’execució de demolicions, moviments de terres, pavimentació de calçades, aparcaments i voreres, entre altres actuacions.

Millores d’accessibilitat

En Benicalap, amb caràcter general, les obres previstes comprenen actuacions de millora de l’accessibilitat i de millores en l’estat del paviment existent en els trams de voreres del carrer del Transformador, entre l’avinguda de l’Equador i el carrer del Poeta José Albi. En les zones amb terres està previst el sanejament i l’excavació necessària per a estendre tot-u natural, formigó no estructural i morter amb la rajola hidràulica negra llisa.

En les zones amb soleres de formigó està previst col·locar damunt la rajola, encara que en quasi tots els casos i per encaix de rasants se n’ha previst la demolició. Per a l’execució de tots els treballs, que ascendixen a 114.241 euros, s’estima un termini de dos mesos.

Per la seua banda, en el barri de Torrefiel, Urbanisme durà a terme obres de reurbanització de l’entorn del col·legi Antonio Machado, en la plaça de Sant Jeroni. Els treballs tindran una duració de dos mesos i un cost de 246.424 euros.

Així mateix, es preveu la urbanització de la zona oest del carrer del Parot, en la Ciutat Fallera, en el tram entre els carrers del Tabal i Dolçaina i d’Emili Camps i Gallego, una zona actualment sense urbanitzar. Les actuacions inclouen l’excavació, el refinament, anivellació i compactació de la superfície que s’ha d’urbanitzar, actualment de terres, amb el seu farciment fins a la cota de base del ferm, amb una capa de tot-u. Sobre ella es disposarà el paquet de ferm de vorera i de calçada. Pel que fa a les actuacions sobre la xarxa de sanejament, es preveu l’execució de nous embornals i la renovació d’alguns existents que no estan adaptats.

Conversió en zona de vianants de Pare Jofré

Finalment, el pla d’actuacions també preveu una intervenció de dos mesos que ascendirà a 272.671 euros, en la zona central del Districte de Extramurs, barri de la Roqueta, entre la plaça de Vannes (carrer d’Espartero) i el carrer de Sant Vicent. L’àmbit de l’actuació inclou de forma completa el carrer del Pare Jofré, incloent-hi els entroncaments amb els carrers de Jesús i Cervantes.

Les obres previstes consistixen en la repavimentació del carrer del Pare Jofré, per a convertir-la en carrer per als vianants. Quant a les xarxes de servicis, es preveu la canalització per als servicis municipals d’enllumenat i modificació de la xarxa semafòrica, amb les seues corresponents arquetes de registre, així com l’adequació dels elements de sanejament a la normativa.

 

 

Valencia Noticias , noticias de Valencia, Periódico digital con las noticias de Valencia, Alicante, Castellón, última hora, deportes, ocio, política, economía y blogs.

Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderloTe necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo  libre e independiente. Haz un donativo Contacto vlc @ valencianoticias.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.