MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament aprovarà en el proper dimecres el canvi del nom oficial de la ciutat

Valencia Noticias | Redacción.- L’Ajuntament de València aprovarà en el proper ple ordinari, el corresponent al mes de març i que celebrarà el dimecres dia 30, que el nom oficial de la ciutat sigui en valencià. Segons ha informat aquest dimarts el consistori en un comunicat, d’aquesta manera es donarà el vistiplau a una proposta d’Alcaldia presentada amb la finalitat de que es compleixi, “gairebé vint anys després de la seva aprovació, el Reglament sobre l’Ús i Normalització del Valencià”, aprovat el juny de 1996 “de manera unànime per tots els grups polítics amb representació en el consistori.

D’aquesta manera, el nom oficial de la ciutat serà València, com consta en la citada norma. El reglament indica en el seu article 16 que ” tots els topònims del terme municipal tindran com a forma oficial la valenciana”.

El nombre oficial de la ciudad será ‘València’.
image-344237

Abans de passar pel ple del pròxim dia 30, aquesta decisió s’aprovarà demà dimecres en la comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura com a tràmit previ. En la comissió es decidirà iniciar les actuacions necessàries per adequar la denominació del municipi al nom que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua va establir en el ‘ Corpus toponímic valencià’, publicat el 2009.

El nom de València, inclòs en el logotip oficial de la corporació municipal des d’octubre de 2009 per acord plenari i en compliment del citat reglament, serà la nova denominació oficial. Una vegada tramitat l’expedient que ho acrediti es remetrà a la conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Normes de Castelló

D’altra banda, tant en la comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura d’aquest dimecres com en el ple del dimecres 30 de març, també s’acordarà l’adhesió de l’Ajuntament a la declaració com Bé d’Interès Cultural Immaterial (BIC) de les Normes de Castelló.

El consistori de la capital donarà suport així a la decisió del Consell de demanar que siguin declarades BIC les conegudes com a ‘ Normes del 32’, en les quals es basa la normativa desplegada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, segons l’Estatut d’Autonomia valencià, ha explicat l’administració municipal.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.