L’Ajuntament cedirà espais municipals per a la docència del valencià i castellà a la comunitat ucraïnesa

Valencia Noticias | Redacción.- Consol Castillo, regidora de Benestar Social, s’ha compromés amb l’associació U-Armonía a treballar perquè puguen dur a terme en espais de propietat municipal la realització de cursos de valencià i castellà als immigrants adults d’Ucraïna i classes d’ucraïnés per als seus fills. Els locals municipals també podran albergar fòrums, col·loquis i debats que tracten el futur d’Ucraïna al si de la Unió Europea.

Castillo ha fet l’anunci després d’haver mantingut una reunió amb els responsables de l’associació, que li han explicat les iniciatives que realitzen a la ciutat. “És molt important fomentar activitats que vagen dirigides a la integració dels ucraïnesos en la vida social i cultural valenciana, i al mateix temps cal evitar la pèrdua de les seues arrels, especialment dels més jóvens, que ja han nascut a València”.

Consol Castillo y responsables de la asociación U-Armonía.
image-319236

Castillo ha explicat que l’associació compta amb 94 alumnes i que fins ara no han pogut fer classes en condicions adequades ja que no han disposat de cap local per dur endavant les seues activitats, “aspecte que ara canviarem”. “Hem iniciat el procediment administratiu i ens hem posat en contacte amb la regidora de Patrimoni, Maria Oliver, perquè estudie la possibilitat de cedir-los un espai”.

Castillo ha assenyalat que l’objectiu de la regidoria de Benestar Social és afavorir el benestar de tota la ciutadania i per això “donarem suport a iniciatives encaminades a programes educatius, culturals i humanitaris i amb una atenció especial a promoure el diàleg i la col·laboració entre les institucions i les organitzacions sense ànim de lucre que treballen per la integració social i cultural”.

“Des de l’Ajuntament considerem essencial col·laborar en la integració i normalització de les famílies que van immigrar per l’accident de Txernòbil, així com facilitar la celebració de conferències i fòrums de debat on es puga reflexionar sobre els valors de la Unió Europea en el marc de l’acostament de la UE a Ucraïna perquè la relació vaja més enllà de la cooperació i es dirigisca cap a la integració econòmica i l’aprofundiment de la cooperació política”, ha conclòs Castillo.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.