728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament compra un microbús per a atendre persones que exercixen la prostitució a València

Valencia Noticias | Redacción.- Isabel Lozano, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i d’Inserció Sociolaboral, ha anunciat que la seua delegació ha comprat un microbús per al programa mòbil d’atenció sociosanitària a persones que exercixen la prostitució a la ciutat de València, un servici que l’Ajuntament presta a través d’un conveni de col·laboració amb Metges del Món.

Parte trasera del bús solidario.
image-327942
El Bus Solidari de l’Ajuntament circula de nit i oferix revisions ginecològiques gratuïtes i informació sanitària i sobre els recursos d’inserció sociolaboral de què disposa l’Ajuntament. El Bus Solidari també fa entrega gratuïta de material per a previndre embarassos no desitjats i infeccions de transmissió sexual, com ara preservatius i lubricants.

Lozano ha explicat que este autobús substituirà el que hi havia fins ara, “que ja no complia les condicions necessàries perquè estava vell i calia reparar-lo contínuament”. La regidora ha assegurat que “des de l’Ajuntament es vol millorar les condicions sociosanitàries de les persones que presenten situacions de vulnerabilitat i exclusió social”, i ha afegit que amb la compra d’este autobús “treballem aspectes com la inserció sociolaboral en el grup de persones que exercixen la prostitució al carrer”.

Els objectius del programa municipal són augmentar els coneixements sobre salut sexual i reproductiva a estes dones, facilitar-los l’accés als recursos sociosanitaris normalitzats, que moltes vegades desconeixen o que, fins i tot, eviten per por de ser “repatriades” als seus països, així com promoure les proves de detecció per a VIH i ITS.

“Des de l’Ajuntament fomentarem actuacions d’informació i educació sanitària dirigides a este públic específic, cal conscienciar les persones que es dediquen a la prostitució que han de fer-se revisions mèdiques, sense pors, és el seu dret”, ha dit Lozano.

Així mateix, la regidora ha explicat que, al llarg de 2014, almenys en catorze ocasions no va ser possible eixir amb el Bus Solidari perquè es trobava al taller. En altres dos moments la intervenció es va interrompre per avaria, de manera que va ser necessari avisar el servici tècnic. Estes incidències “han suposat una reducció del nombre d’intervencions, que afecten de manera especial l’atenció sanitària i la realització de tallers, per això hem decidit comprar un vehicle nou per a oferir el servici de la millor manera, atenent les persones d’este col·lectiu, que en la seua majoria son dones, en les condicions adequades”, ha conclòs Lozano.

 

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.