728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Habitatge col·laboraran per a facilitar l’accés als habitatges d’EIGE disponibles en la ciutat

L’alcaldessa, Amparo Marco, s’ha reunit amb la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, Blanca Marín
160212 reunión (3)
image-322900

Fa unes setmanes, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, va convocar als representants municipals de les localitats en les quals la Generalitat té habitatges protegits buits per a anunciar-los la modificació del règim d’ús d’aqueixos immobles amb l’objectiu de facilitar l’accés als mateixos mitjançant preus assequibles. Fruit d’aquesta reunió i amb l’objecte de desenvolupar aquesta línia d’actuació, la directora general d’EIGE, Blanca Marín, ha mantingut una trobada amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la regidora d’Habitatge, Ali Brancal, i el regidor de Benestar Social, José Luis López.

En l’actualitat, EIGE té a la venda en la ciutat de Castelló un total de 5 habitatges i 123 en lloguer, distribuïdes en tres promocions. Una d’elles, amb 22 habitatges disponibles en la zona del Grau, està destinada a l’arrendament de pisos per a persones majors.

En la reunió s’ha parlat sobre la comercialització i posada a la disposició d’aquests pisos en lloguer, així com la possible modificació del règim d’ús d’aquests habitatges, ja que, amb la nova política de la Generalitat, s’amplien les possibilitats d’accés als immobles que poden fer-se ben siga a través de la compra, lloguer o lloguer amb opció a compra.

De moment, la Conselleria i l’Ajuntament s’han compromès a treballar per a canalitzar la potencial demanda d’aquests habitatges disponibles. Així mateix, el consistori col·laborarà en la cerca d’inquilins i de compradors, oferint informació sobre les promocions i arreplegant documentació de les persones interessades.

Amparo Marco ha valorat de forma molt positiva la iniciativa de la Conselleria que dirigeix María José Salvador i ha explicat que “l’important és posar a la disposició de la ciutadania el major nombre d’habitatges possible”. “En una situació de crisi com l’actual, en la qual nombroses famílies no poden permetre’s un habitatge digne, encara que treballen, és inacceptable que l’anterior govern tinguera habitatges socials tancats i en mal estat” ha afegit l’alcaldessa.

Grup San Lorenzo

D’altra banda, en la reunió s’han tractat altres assumptes com la situació del parc públic d’habitatges de la Generalitat a Castelló i l’inici de les actuacions realitzades per EIGE, com són les reunions informatives amb veïns de Sant Lorenzo per a explicar-los les noves mesures aplicades pel Consell per a flexibilitzar el pagament dels seus lloguers, ajustant-los a la situació econòmica de les famílies.

En la reunió també s’ha abordat el Pla d’Intervenció Integral Sostenible que la Conselleria d’Habitatge va a desenvolupar en el grup d’habitatges del barri de San Lorenzo a Castelló. Els treballs d’aquest pla ja s’han iniciat amb l’objectiu de revitalitzar aquest entorn, normalitzar aquests grups i reactivar aquesta zona, en una acció que perdure en el temps.

També s’ha analitzat la declaració de San Lorenzo com a Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU). Aquesta actuació integrarà diferents obres, segons les necessitats del grup, que van des de la reparació d’habitatges fins a l’adequació de vestíbuls i elements comuns, adequacions a la normativa d’instal·lacions elèctriques, modernització d’ascensors, renovació integral de cobertes, reforços estructurals i supressió d’humitats, reparació de façanes, etc.

En aquest sentit, Marco ha destacat que “per al Govern Local és un barri d’actuació prioritària i la nostra prioritat absoluta és millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes” ha afegit.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.