728x90 MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament de València no permetrà la celebració de festejos taurins amb bou embolat o bou en corda

El consistori permet els bous al carrer però  serà “inflexible” en el compliment de les ordenances en matèria de seguretat i benestar animal

L’alcalde de València ha remarcat el compromís adquirit pel govern municipal d'” avançar cap al benestar animal a la nostra ciutat. Ja hem fet realitat que cap circ de la ciutat utilitzi animals salvatges o que en les roques del Corpus no es realitzi la pràctica del tir i arrossegament”. Ribó ha afegit que ara la ciutat fa un pas més per ser “una ciutat que respecta els animals, una ciutat sense la pràctica del bou embolat”.

A més, l’Ajuntament ha apuntat que el reglament de la Generalitat Valenciana que regula els festejos taurins estableix que és el consistori de cada localitat el que ha de fer una declaració favorable per a la celebració dels bous al carrer i, en paraules de la regidora Glòria Tello, “una regidoria com la de Benestar Animal no pot autoritzar o donar llicència a una pràctica que es caracteritza per sotmetre els bous a una greu situació d’estrès que pot arribar a interferir en el funcionament normal del seu organisme”.

Així mateix, l’Ajuntament s’ha compromès amb els diferents alcaldes pedanis dels pobles de València a proposar activitats d’oci i culturals per oferir a les pedanies, activitats que permeten dinamitzar aquestes poblacions i que fomenten les relacions entre veïns i veïnes d’una manera lúdica i festiva. “Els pobles de València tenen una manera de ser pròpia i volem fomentar aquestes característiques”, ha dit Ribó.

“Inflexible” en el compliment de l’ordenança

Pel que fa als bous al carrer, l’Ajuntament de València ha recordat que els organitzadors han de complir amb una sèrie de normes com tenir una ambulància disponible, un dispositiu de policia, torniquets i assegurances, entre altres, uns serveix que ha de pagar cada agrupació. A més, el consistori ha assenyalat que se serà “inflexible” en el compliment de l’ordenança sobre ‘bous al carrer’.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.