MMVTA_Hortanoticies_concienciacio¦ün_728x90px

L’Ajuntament de València, representat per primera vegada en un debat estatal amb regidors i regidores LGTB visibles

València Noticies | Redacció.- El regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha representat l’Ajuntament de València en les primeres Trobades Municipals LGTB que des de divendres organitza l’associació Arcópoli al Centre Cultural Vila de Móstoles de la localitat madrilenya. “La visibilitat de diversos membres LGTB de la corporació municipal és fonamental per contribuir a l’eradicació de la discriminació per motius d’orientació sexual o identitat de gènere”, ha dit Campillo.

El regidor ha explicat la seua trajectòria com activista LGTB des del món associatiu fins la seua responsabilitat actual en l’equip de govern de la ciutat de València. “Les iniciatives polítiques que plantegem en l’actualitat tenen un origen en els anys de treball en col·lectius de la societat valenciana que històricament han defensat els drets de totes les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals”.

Campillo en los I Encuentros Municipales LGTB, que se están celebrando en Móstoles (Madrid).
image-352649

Campillo ha explicat que “amb el canvi polític derivat de les darreres eleccions municipals des de l’Ajuntament de València estem fent tot allò que incomprensiblement no volien fer i mai feren els anteriors responsables polítics municipals de València, que és defensar allò que és nostre, els nostres drets” i ha enumerat tot un seguit d’iniciatives polítiques en eixa línia als darrers nou mesos i mig, com ara l’acte institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGTB, la inclusió de la diversitat sexual en imatges d’impostos o en la campanya de la Regidoria de Comerç el 9 d’Octubre, la inclusió de la diversitat familiar en les negociacions del nou acord laboral, la participació en el projecte LGTB europeu Diversity, la moció contra el bullying o el suport a la campanya ‘borinot el que no bote’ en Falles. A més, ha destacat el suport total de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, a totes estes iniciatives i ha recordat que la bandera de l’arc de Sant Martí va ser una de les més visibles el dia de la seua investidura com alcalde de València.

En la taula rodona hi havia amb Sergi Campillo uns altres regidors i regidores que han parlat sobre polítiques LGTB en diversos ajuntaments, com ara la portaveu del Partit Socialista en Madrid, Purificación Causapié, o el regidor d’Izquierda Unida i portaveu del govern en Rivas Vaciamadrid, Curro Corrales. També hi ha intervingut el regidor de Decidim Ripollet Fran Sánchez i Frederic Ferri, de Paterna Sí Pot al consistori de la localitat de l’Horta. “Posar en comú les nostres experiències en els àmbits municipals tant en ciutats grans com en localitats més xicotetes serveix de punt de partida per optimitzar-les en el futur amb l’adopció d’iniciatives que ja s’han desenvolupat amb èxit en altres ajuntaments”, ha afirmat Campillo, qui ha agraït a Arcópoli l’organització de les trobades “com a plataforma per analitzar i millorar les polítiques per defensar els drets de totes les persones LGTB”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

Leave a Reply

Your email address will not be published.