L’Ajuntament dona suport a la campanya de sensibilització impulsada per la Generalitat i ACNUR

Valencia Noticias | Redacción.- “Cap refugiat tria ser-ho. Els qui estan en situació de desplaçament forçós són persones com nosaltres, i ens necessiten.” Este és el missatge de la campanya de sensibilització dissenyada per ACNUR i impulsada per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament que s’ha donat a conéixer hui a l’edifici Veles e Vents, que, tal com ha reiterat l’alcalde de València, Joan Ribó, “voldríem que es convertisca en el lloc de recepció dels refugiats que arriben per mar”.

Amb estes paraules, Joan Ribó ha recordat, en la presentació d’esta campanya de solidaritat, les accions dutes a terme per l’Ajuntament per a donar suport a les persones que intenten arribar a València fugint de la greu crisi humanitària de Síria i altres països.

Los carteles de esta campaña se instalarán, para despertar la empatía y la comprensión de la ciudadanía, en lugares de gran  concurrencia.
image-323879

“Encara que les competències dels ajuntaments en este sentit estan molt limitades, la intenció del govern municipal és cooperar tant amb les administracions públiques com amb la societat civil i les organitzacions especialitzades en l’atenció a totes les persones.” Ribó ha al·ludit, per exemple, a la web habilitada per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migrants per a canalitzar la solidaritat ciutadana, “una solidaritat que, lamentablement, no ha trobat resposta del Govern de l’Estat”.

“L’equidistància no és neutral: no ens podem posar de perfil davant d’un drama humanitari de primer orde com el que patixen les persones que fugen de la guerra i el terrorisme. És obligació nostra, no ja com a administracions, sinó com a persones, ajudar-los. Ni els nostres veïns i veïnes en l’actualitat, ni la història, ens perdonarien que miràrem cap a un altre costat”, ha assegurat Ribó.

Amb la finalitat de trobar solucions, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha anunciat hui que viatjarà dilluns que ve a les illes gregues de Mitilene i Leros per a signar un document declaratiu amb els seus governs regionals i locals per al possible trasllat de refugiats a la Comunitat Valenciana.

La vicepresidenta del Consell ha fet este anunci durant la presentació d’esta campanya de conscienciació, acte en el qual també ha participat la coordinadora del Comité Espanyol d’ACNUR-Comunitat Valenciana, Arancha García. Els cartells d’esta campanya s’instal·laran, per a despertar l’empatia i la comprensió de la ciutadania, en llocs de concurrència i amb l’eslògan “Ajudaries esta persona?”.

Valencia noticias Noticias de Valencia, Castellón y Alicante Periódico, prensa digital valenciano, Noticies en Valencià, noticias nacionales e internacionales.

HAZ UN DONATIVO: El periodismo independiente no se paga solo y la publicidad es solo de unos cuantos. Nadie nos dicta qué podemos publicar y qué no. Tampoco lo que tenemos que opinar o investigar. Es nuestro arma para acabar con la impunidad de los más poderosos.

Te necesitamos a ti también para seguir haciendo periodismo, libre e independiente. Las noticias son gratis, pero el periodismo no, ni para hacerlo ni para venderlo

Leave a Reply

Your email address will not be published.